Gå til sidens hovedinnhold

- Brøytemannskapet gjorde det for å være kjipe

Da Silje Arlén (25) kom for å hente bilen som var parkert utenfor butikken Kickstart på Kvaløya i Tromsø i dag tidlig, ble hun møtt av dette synet: En bil som var fullstendig innesperret på alle sider etter at brøytebilen hadde tatt seg en runde langs veien.

Kjæresten Are Jensen (24) hadde nettopp sagt farvel til kjæresten, som skulle på jobb, da han fikk tilsendt bildet. Han er ikke i tvil om at brøytemannskapet har gjort dette med vilje, skriver Nordlys.

Fullstendig innesperret
- Hun hadde parkert der natta før. Når hun kom frem var bilen fullstendig innesperret av meterhøye snøvegger. Det var kun døra på passasjersiden som gikk an å få opp, da den var vendt inn mot en annen bil som også var innesperret, sier han og fortsetter:

- Dette har de rett og slett gjort med vilje. Det hadde ikke kommet så mye snø i løpet av natta, og vi så sporene langs med veien som viste hvor brøytebilen hadde kjørt. Den hadde svingt innom en parkeringsplass og tatt med seg snø derifra, for så å brøytet dette oppetter bilene som sto parkert der, sier han.

Måtte grave frem bilen med spader
Jensen forteller at kjæresten fikk hjelp av andre som kom til. Ved hjelp av noen spader fikk de gravd frem bilen såpass mye at det var mulig å dytte den over resten av snøhaugene, slik at hun kom seg fri.

- Det er ikke første gang at vi har opplevd at det har blitt brøytet snø inntil bilene, men dette var kollosalt mye mer enn det har vært før. Og det er ingen grunn til det, så mye hadde det ikke snødd.

Etter å ha snakket med innehaveren av butikken Kickstart, har Jensen blitt fortalt at innehaveren har tatt problemet opp med brøytemannskapene.

- Han har sagt at de skal brøyte foran bilene som står på plassen, men dette er jo altfor mye. Her har de jo bare samlet opp endel snø, og trøkt det opp mot bilene. Jeg tror de har gjort det rett og slett for å være kjip, sier han.

- Skal sjekke opp
Innehaver av brøytebilen som har brøytet området, Tor Gabrielsen, kjente ikke til situasjonen Jensen beskriver da Nordlys fikk kontakt med han torsdag kveld.

- Det er ikke jeg som har vært på jobb der, men dette hørtes merkelig ut. Jeg skal ta meg en tur bort for å sjekke ut hva som har skjedd, svarer Gabrielsen.

En kort tid senere tar Gabrielsen kontakt igjen, og forteller at slik han har oppfattet situasjonen, har kjæresten til Jensen ikke fått lov til å parkere på området.

- Jeg har snakket med min brøytebilsjåfør, han forteller at slik han har oppfattet dette, hadde ikke den aktuelle bilen lov til å stå der. Og at bilen derfor skulle brøytes inne, slik at eieren fikk en advarsel.

Parkert på snødeponi
Innehaveren av Kickstart forklarer til Nordlys at den aktuelle bilen sto parkert på et snødeponi.

- Vi har to snødeponi her ute, og folk parkerer bilene sine på disse plassene hele tiden. Derfor har jeg sagt til brøytemannskapene at de ikke skal bruke tid og krefter på å brøyte frem slike biler, sier Kim Jacob Pettersen til Nordlys, og fortsetter:

- På denne måten må folk som blir brøytet inne ta kontakt med oss, og da vil de også få beskjed om dette er et snødeponi, og at de ikke skal parkere der.

Les flere nyheter fra Tromsø på nordlys.no.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget