RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Børs Cafe skal reddes

- Jeg er ingen drikkfeldig mann, men jeg setter gjerne signaturen i boken for å prøve å hindre Bergen å miste en kulturskatt.

Pensjonert professor Trygve Solhaug ved NHH er bare en av over 50 gjester som så langt har skrevet i Børs Cafes gjestebok hvorfor de vil at den brune kafeen skal bestå. Alt fra pensjonister med doktorgrad til uføretrygdede i midten av tjueårene samler krefter for å redde Børs Cafe fra å bli historie.

Griske kapitalister
Setter du beina innenfor pubens dører om dagen, er det en samtale det er umulig å unngå. Hva skjer med Bergens siste mørkebrune pub og restaurant. Kundene, som mange av dem har trådd lokalene hele sitt voksne liv, være seg ressurssvak-, eller -sterk, er mildt sagt forbannet på huseierne som nå vil legge ned deres andre hjem. Det er bred enighet om at Kløver Eiendom AS er griske kapitalister som ikke forstår hvilken hellig brønn Børsen er.

- Man må ikke tro at atmosfæren man møter når man entrer Børs Cafe kan flyttes og gjenskapes over natten. Den er bygd opp fra generasjon til generasjon, sier den pensjonerte NHH-professoren Trygve Solhaug.

Gjester til kamp
«Noen ganger er dette eneste stedet man kan puste og leve samtidig. Ikke la det skje.»

«Børsen er en viktig kulturbastion i Bergen. Den må leve. For her lever menneske, og kultur. Stå på!!»

«Visst et så sosialt sted skal stenge, så må vi ta rev i seilene........ Vi står sammen bare prøv.»

«De som vil legge ned Børsen er liiite duste!»

Dette er utdrag fra boken som skal redde bergens eldste pub fra å møte mannen med ljåen. Les mer under!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere