RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Børsselskaper åpne for raid

Sist oppdatert:
Alfred Bergs aksjesjef Jan Petter Sissener og investeringsdirektør Kristoffer Stensrud i Skagenfondene mener norske selskapet ligger åpne for raid
Den lave prisingen av en rekke norske børsnoterte selskapet gjør at de ligger åpner for raid fra investorer som vil ha en del av kaken.

– Du får Orkla for 102 kroner, det er klart det er fristende for mange. Du får Storebrand på 22 kroner. Det er bare å ramse opp. Listen over fristende selskaper, begynner å bli lang. Hvis jeg var bedriftsleder, ville jeg vært urolig for at virksomheten jeg ledet ville bli solgt på billigsalg, sier Sissener til Dagens Næringsliv.

Investeringsdirektør Kristoffer Stensrud i Skagen-fondene er enig med Sissener.

– Det er selskaper som nå er billigere enn tidlig på 80-tallet. Men det er ingen panikk, det bare siger og siger. Det er blitt en tilstand. Men vi går mot en ubalanse mellom papirverdier og realverdier som er så heftig at det må komme en utløsning. Men det kommer ikke på denne siden av Irak-krigen, tror Stensrud ifølge DN.

Sissener mener at kjennetegnet på selskaper som er mest utsatt for oppkjøp er lavt prisede selskaper som har positiv kontantstrøm, solide balanser, åpen eierstruktur og internasjonal virksomhet eller dominerende markedsposisjon.

Stensrud trekker frem selskaper som Schibsted, Høegh, Wilhelmsen, Frontline, Odfjell og Stolt, som eksempler på underprisede selskaper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere