RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bruk hatt!

(Side2/Trine Rasmussen)
Sist oppdatert:
Kathrine Sørland mener norske jenter må bli flinkere til å bruke hatt.

(SIDE2): Hun er helt riktig høstkledd i åletrange jeans, en vakker chiffonbluse i burgunder med hvite prikker og skyhøye pump. Men Kathrine Sørland er egentlig mest opptatt av hva du skal ha på hodet til høsten.

- Nå må vi norske jenter bli flinkere til å kle oss med hatt. Den kan jo brukes til alt; kjoler, skjørt og jeans. Til høsten kommer hatten i alle versjoner, men det er hatten med bred brem som er kulest, og den passer også perfekt til 70-talls trendene som er aktuelle nå og til høsten, forteller Kathrine til Side2.

Høyt liv
Vi møter Lindex' talskvinne under pressevisningen for høsten 2011. Kleskjeden er preget av massevis av strikkeplagg, jeans, skjorter, bluser, maxikjoler og tilbehør til høsten. Inspirasjonen er som de fleste andre kleskjeder og motehus, naturlig nok hentet fra 70-tallet. Stilen er feminin, romantisk, avslappet, iblant lett boheminspirert og mønster og materialer mikses og matches. 90-tallets grunge merkes også i en kolleksjon som er bygget på lange lengder og en lang silhuett. Oversized plagg brukes gjerne lagvis, finere kvaliteter blandes med mer rustikke og grove.

- Jeans er et viktig plagg for høsten, og nå skal det virkelig være høyt liv - enten vide eller stramme nederst. Det som er bra med disse buksene med høyt liv er at du skjuler alle valker. Jeansen fungerer nesten som et korsett, og du får fram den smale midjen. Med et par høye sko, vil du føle seg slankere, forklarer Kathrine.

Modellen mener ankelboots eller høyere støvletter er helt riktig til jeansen.

- Det må bare være kamelfarget. Jeg elsker alle skoene i kamel og nude, også passer de jo til alt. Men dropp sko som går over knærne, de bør være under kneet, tipser Kathrine.

- Bytt ut tightsen med strømpebukser
I Lindex' nye høstkolleksjon finnes det mange fine bluser i forskjellige farger. Kathrine har valgt en burgunderfarget bluse med hvite prikker til pressevisningen.

- Denne er så fin. Den i hvit og sort er også helt nydelig, litt Chanel-inspirert. Bluser passer kjempefint til jeans med høyt liv, og blir litt mindre damete hvis du setter et belte i livet.

Er det en ting du skal lete lenge etter til høsten, så er det tights og tunikaer.

- Jeg gikk mye i tights da jeg var gravid, og har ikke orket å se det siden. Nå er det på tide å bytte ut tightsen med strømpebukser. Velg noen tykke strømpebukser med mønster, og gjerne i ull.

Strømpebuksene er perfekte til en tykk strikket genser.

- Det kommer så mye strikkeplagg til høsten. Og nå er det ikke lenger bare beige, sorte og grå plagg. Endelig får litt mer farger inn i høstmoten, jubler Kathrine.

Hun nevner spesielt rødt, som kommer i mange forskjellige toner som oransje, rust, tomat, vin og fuksia, med innslag av sennepsgult.

- Også elsker jeg at det blå er tilbake. Det er så fint.

Snood
Blant høstens tilbehør er det hatten som er mest aktuell, men vi ser også mye skjerf, belter og smykker.

- Strikkede halsskjerf blir aktuelt til høsten, og spesielt snood - den løse polokragen, som kan brukes på mange forskjellige måter. Og i tillegg til hatten, kan du gjerne ta på deg en pelslue til høsten, forteller Kathrine.

Og nettopp innslag av pels, dog fuskepels, vil vi se mye av i gatemoten om kort tid.

- Det blir mye fuskepels. Siden vi har det så kaldt her i Norge, så skjønner jeg godt at alle har en boblejakke i skapet, men det finnes plagg som er like varme, og som ser mye bedre ut. Fuskpelser er godt og varmt, og ser i tillegg veldig bra ut. Og ta gjerne en pelsvest over blusen. Det blir litt Rachel Zoe-stil, tipser hun.

Kathrines beste tips til et trendy antrekk er å spare penger til en designerveske og et par kule designersko.

- Da vil du alltid være trendy, så er det bare å fråtse i billige klær, smiler hun.

SMUGTITT PÅ HØSTKOLLEKSJONEN TIL LINDEX HER:

4279

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere