RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bruk kursfall til å kjøpe

Sist oppdatert:
Lars Marius Furu i Fondsfinans mener man ikke skal la seg skremme av kursfall i råvareselskapene og råder investorer til å kjøpe Statoil og Hydro. Les mer
Etter to og en halv times handel er hovedindeksen på Oslo Børs ned 1,32 prosent anført av massiv nedgang for de mest toneangivende råvareaksjene på Oslo Børs.

Statoil er ned 2,43 prosent mens Norsk Hydro er ned noe over 2 prosent mens Yara, som har vært børsvinner den siste tiden, dumper ned 3,13 prosent.

Lars Marius Furu, oljeanalytiker i Fondsfinans, sier til iMarkedet.no at det som skjer er klassisk gevinstsikring blant annet etter en større plassering i Exxon Mobile i det amerikanske markedet onsdag.

- Dette er klassisk sikring av gevinster, sier Furu som mener at det bare er sunt at markedet faller tilbake etter massiv oppgang de siste ukene. At det ble plassert en stor post i Exxon Mobile i det amerikanske markedet vitner også om en klassisk gevinstsikring, mener Furu.

Han viser også til at oljeprisen har rast opp til nye rekordnivåer, og at aktørene har blitt mer oppmerksom på nedsiden.

At Yara faller har ikke Furu noen annen god forklaring på enn at det også her avstedkommer sikring av gevinster.

- Gjødselmarkedet er enda meget sterk, så det er ingen ting i det fundamentale som skulle tilsi et fall, sier Furu. Han anbefaler å kjøpe både Statoil, Norsk Hydro og Yara og mener at kursfallet torsdag gir en god kjøpsanledning for dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere