*Nettavisen* Nyheter.

- Bruker en brøkdel av kraften

Foto: (Microsoft)

De første spillene til Xbox 360 kunne vært seks ganger bedre, avslører Microsoft selv.

28.10.05 18:58

Trekk pusten dypt, og stålsett deg for litt teknisk informasjon. Du vil være glad for det på slutten av artikkelen.

Microsoft lanseres som kjent sin nye spillkonsoll, Xbox 360, den 2. desember i Norge. Drivkraften i maskinen er en prosessor med tre kjerner som hver kan utføre to oppgaver samtidig (multithreaded, eller flertrådet).

En brøkdel av kraften

Xbox 360 kan altså utføre seks oppgaver samtidig uten engang å harke litt i svingen. Alle de første spillene til Xbox 360, derimot, er ifølge Microsoft entrådet, skriver The Inquirer.

Det vil si at de er programmert på gamlemåten, kjører på bare en sjettedel av Xbox 360s potensial og vil av den grunn ikke være så imponerende som de strengt tatt burde.

Les mer: Skru ned forventningene .

Denne lille bomben ble detonert av Microsoft selv under et seminar om flertrådet programmering.

TV 2 Spillmagasinet har prøvespilt flere av de kommende Xbox 360-spillene, og selv om flere av spillene ser vesentlig bedre ut enn noe Xbox-spill, har den store wow-faktoren uteblitt. Særlig ser «Dead or Alive 4» bare ut som et ekstra pent Xbox-spill. I rettferdighetens navn ser imidlertid «Project Gotham Racing 3» strålende ut.

Godspillene kommer

Nyheten betyr egentlig bare en ting: Lanseringsspillene til Xbox 360 vil ikke på langt nær utnytte maskinens potensial.

De kommende spillene til maskinen vil imidlertid bare se bedre og bedre ut, ettersom programmerere lærer seg å utnytte potensialet. Tradisjonelt dukker ikke de beste spillene opp til lansering, men snarere i de påfølgende årene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.