- Bruker ikke alle kreftene i PS3

Foto: (Sony/Polyphony Digital)

PS3 har mer å gå på, sier «Gran Turismo»-skaperen Yamauchi.

15.01.10 11:07

I et intervju med VentureBeat forteller Polyphony Digital-sjefen Kazunori Yamauchi at «Gran Turismo 5» ikke utnytter alle kreftene i Playstation 3. Yamauchi anslår at spillet bruker 80 prosent av hestekreftene under PS3-panseret.

Det er omtrent det samme som er rapportert for «Uncharted 2».

SAMLESIDE: Alt om Gran Turismo 5

- Maskinvaren i PS3 har en veldig høy maksimumytelse. Jo bedre du manipulerer den, jo bedre yter konsollen, sier studiosjefen.

«Gran Turismo 5» ble nylig utsatt i Japan, og det er fremdeles ikke annonsert noen slippdato for Europa. Sist vi så et fullverdig «GT»-spill var med «Gran Turismo 4» i 2005. «GT5» var planlagt lansert i Japan i mars.

- Denne har tatt fem å utvikle. Ingenting blir enklere eller billigere.

Yamauchi forteller at det første «Gran Turismo» hadde 500 polygoner per bil. Spillet ble utviklet av 15 personer. I «GT5» har hver bil over 500.000 polygoner og studioet har 140 ansatte.

- I gamle dager kunne du våkne opp med en god idé, og innen dagen var omme var den implementert i en eller annen form. Får du en god idé i dag kan det ta to, tre år før du ser resultatet, sier Yamauchi.

Utviklingen av «Gran Turismo 5» nærmer seg slutten, men det roer ikke ned studiosjefen nevneverdig.

- Det er det samme hver gang. Jeg er vanligvis ganske frustrert når en versjon slippes, rett etter lansering synes jeg vi burde ha gjort ditten og datten. En spillansering er ikke en god tid for meg. Når et nytt spill slippes, ser jeg mot det neste for å fikse det.

Les hele intervjuet med Polyphony Digital-sjefen Kazunori Yamauchi.

Se gameplay fra «Gran Turismo 5»:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag