RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bunn i Tomra mellom 25-28

Sist oppdatert:
Orion Analyse venter ytterligere forsinkelser i pantespørsmålet, men anbefaler den langsiktige investor å tre inn i nivåer rundt 25-28 kroner
Den nåværende prisingen av Tomra antyder at aksjemarkedet priser selskapet uten Tyskland, mener Orion.

- Tomra er nå priset til 13 ganger inntjeningen for 2003 dersom vi legger til grunn at Tomra leverer 6000 maskiner i Tyskland i 2003. Holder vi Tyskland utenfor prises Tomra til 18 ganger inntjeningen. Justerer vi for kontantbeholdningen i Tomra og finansinntektene som følge av disse, prises Tomra til 15 ganger inntjeningen, skriver analyseselskapet i dagens rapport.

Orion Analyse mener et retursystem i Tyskland ikke er til å unngå, og er overbevist om at Tomra vil profittere på et slikt system. Spørsmålet er imidlertid når systemet blir implementert, og det ventes en negativ nyhetsstrøm som følge av utsikter til nye forsinkelser.

Analyseselskapet konkluderer med at de ser en bunn i Tomra mellom 25-28 og anbefaler den langsiktige investor å kjøpe i dette intervallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere