RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Burde ikke uttrykt meg så sterkt

(sCANPIX)
Sist oppdatert:
Abid Q. Raja (V) angrer på frustrasjonsutbruddet og helvete-twittringen.

«Etter at frustrasjon og sinne er nedroet, ser jeg at "brenne i helvete" twitter-mld ikke var klok; "Møllerstran har skylda"?»

Det skriv Venstre-politiker Abid Q. Raja på sin Twitter-profil denne helgen, som svar på kritikken han har fått etter å ha postet denne uttalelsen forrige uke:

«Faiza-saken gjør meg så forbanna og trist. Stakkars jente. Kidnappede svina bør brenne i helvete; vi må lykkes med å forebygge utviklingen».

Les: - Kidnapperne bør brenne i helvete

- Lot meg rive med
Twittermeldingen førte til mye kritikk av Raja, særlig det at han som folkevalgt kommer med slike kommentarer om en pågående drapsetterforskning.

- Jeg forstår reaksjonene og jeg som politiker burde kanskje ikke ha uttrykt meg så sterkt. Jeg lot meg rive med av følelsene - og de ble forsterket særlig da Faiza også var jusstudent og det ble dermed lettere for meg å betrakte henne som nær kollega, skriver Raja i en sms til Nettavisen, om hvorfor han har moderert uttrykket om å brenne i helvete.

Han mener selv tema er viktig, men at måten han selv gjorde det på ikke nødvendigvis var den beste.

Burde ikke
- Jeg er virkelig rystet av hendelsen og de kulturelle mekanismene som kan ligge bak, men jeg burde ha bidratt til å løfte kun opp spørsmålet om æreskultur - og den uhyggelige virkeligheten mange minoritetskvinner befinner seg i, sier Venstre-politikeren, som for tiden befinner seg på reise i USA.

- Selv om jeg ikke føler stor anger på «helvete»-kommentaren, ser jeg at jeg ikke burde ha twitret den, fortsetter Raja, og legger til:

- Men jeg angrer litt på frustrasjonsutbruddet.

To siktet
Håvard Nyfløt (25) har innrømmet å ha bortført og drept Ashraf, men nekter at drapet var planlagt. En 28 år gammel mann er også siktet i saken. Raja gikk dermed langt i å karakterisere de eventuelt skyldige, men sa til Nettavisen før helgen at han sto inne for hvert ord.

- De som ønsker å reagere på det får så gjøre. Det kan jeg leve med. Dette er min frustrasjon og mine følelser. De som har gjort dette bør brenne i helvete, gjentar Raja overfor Nettavisen.

Minnestund
Ashraf ble funnet drept i et skogholt i Solli i Asker, drøye tre uker etter at hun ble bortført.

Les: Her ble Faiza funnet

Hun ringte selv politiet fra bagasjerommet på bilen og fortalte om bortføringen, men mobilen gikk trolig tom for strøm, og politiet mistet kontakt med kvinnen. Kvinnens signalement og eget tips om en 28 år gammel mann som hadde vært forelsket i henne i lengre tid, førte til at politiet pågrep to menn.

I avhør fortalte Nyfløt hvor Ashraf var å finne.

Fredag denne uken var det markering i moskeen på Grønland, der flere tusen møtte fram for å ta farvel med 26-åringen.

Les: Faizas nærmeste tok farvel

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere