RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Burde trolig ha advart

Sist oppdatert:
Brannsjefen i Bergen innrømmer at han trolig burde ha advart publikum mot fyrverkerioppskytning på grunn av det tørre været, men er usikker på om det ville hjulpet.

Med 80 branner i Hordaland alene burde brannsjef Helge Eidsnes i Bergen trolig ha advart publikum om å være forsiktige med oppskyting av fyrverkeri.

- Det kan godt være at det burde vært gjort, for vi har aldri hatt så mange oppdrag som denne nyttårshelgen, sier Eidsnes til iBergen.no.

I Haugesund gikk både politiet og brannvesenet ut i media og advarte om den overhengende faren for brann på grunn av det tørre været. I Haugalandet måtte brannvesenet håndtere 120 branner i løpet av nyttårsaften kveld og natt.

- Det burde vært gjort, men jeg er usikker på hvor mye det ville hjulpet, fortsetter Eidsnes og henviser til situasjonen i Haugesund, og ikke minst i Stavanger-distriktet hvor brannvesenet kjempet med flere gressbranner.

Eidsnes er likevel fornøyd med resultatet av prøveordningen om salgsstopp av fyrverkeri.

- Det at vi begrenset salget til kun to dager har fungert veldig godt, brannvesenet hadde ikke et eneste tilfelle av brann som følge av fyrverkeri i romjula, forklarer Eidsnes.

Brannsjefen vil ta med seg erfaringen av å ikke ha varslet til neste feiring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere