*Nettavisen* Nyheter.

- Burde trolig ha advart

Brannsjefen i Bergen innrømmer at han trolig burde ha advart publikum mot fyrverkerioppskytning på grunn av det tørre været, men er usikker på om det ville hjulpet.

02.01.06 11:42

Med 80 branner i Hordaland alene burde brannsjef Helge Eidsnes i Bergen trolig ha advart publikum om å være forsiktige med oppskyting av fyrverkeri.

- Det kan godt være at det burde vært gjort, for vi har aldri hatt så mange oppdrag som denne nyttårshelgen, sier Eidsnes til iBergen.no.

I Haugesund gikk både politiet og brannvesenet ut i media og advarte om den overhengende faren for brann på grunn av det tørre været. I Haugalandet måtte brannvesenet håndtere 120 branner i løpet av nyttårsaften kveld og natt.

- Det burde vært gjort, men jeg er usikker på hvor mye det ville hjulpet, fortsetter Eidsnes og henviser til situasjonen i Haugesund, og ikke minst i Stavanger-distriktet hvor brannvesenet kjempet med flere gressbranner.

Eidsnes er likevel fornøyd med resultatet av prøveordningen om salgsstopp av fyrverkeri.

- Det at vi begrenset salget til kun to dager har fungert veldig godt, brannvesenet hadde ikke et eneste tilfelle av brann som følge av fyrverkeri i romjula, forklarer Eidsnes.

Brannsjefen vil ta med seg erfaringen av å ikke ha varslet til neste feiring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag