RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Burde vinklet Bybane-dekningen mer

Foto: Bergen Kommune
Sist oppdatert:
Granskningen av BTs Bybane-dekning konkluderer med at dekningen har vært balansert. - Kanskje for balansert, sier forskerne.

Medieforskerne Lars Arve Røssland og Helge Østbye har på oppdrag fra Bergens Tidende gransket avisens dekning av Bybanen. Avisen har på lederplass tatt et klart standpunkt for Bybanen, og mange mente avisens dekning var preget av dette. Men de to forskerne konkluderer nå ifølge BT med at at dekningen var balansert. Kanskje for balansert.

- Totalbildet viser at BT har vært balansert, men en kan undre seg over hvorfor det er blitt slik? Burde ikke en avis som har tatt et så klart standpunkt på lederplass også våget å vinkle de redaksjonelle sakene mer i tråd med dette standpunktet? spør medieforsker Lars Arve Røssland ved Universitetet i Bergen.

Analysen viser at avisen har snakket med flest kilder som er for en Bybane, men forklarer dette med flertall av tilhengere blant politikerne. Samtidig har leserinnleggene på trykk hatt et klart flertall av motstandere.

Sjefredaktør Einar Hålien er fornøyd med at undersøkelsen viser at BT ikke har underslått argumentene mot en Bybane.

- Samtidig er jeg opptatt av at det skal være en sterkere vilje i BT-journalistikken. Det betyr at det er legitimt å vinkle en sak på en måte som avisen synes er riktig, sier Hålien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere