*Nettavisen* Nyheter.

- Burger byttes ut med salat

Fremtidens hotteste middag er sunn og fersk ferdigmat som plukkes opp på vei fra jobb

16.12.07 11:16

(SIDE2): - I dag består hurtigmat av 80 prosent hamburgere, pølser, fett, farse og frityr.

I fremtiden vil forbrukerne ønske seg mer sunn mat som fisk, frukt, grønnsaker og salater, sier matforsker Annechen Bugge ved Statens Institutt for forbruksforskning (SIFO) til VG.

Les saken: Den sunne ferdigmaten

Les saken: Nå kommer fastfish

Hun har kartlagt utviklingen i norsk kosthold fra 1960 og frem til i dag. I tillegg spår hun hva folk vil ønske seg i fremtiden.

Bugge tror folk vil ha kortreist og ferskere råvarer av høyere kvalitet og mindre «juksemat». Muffins i plast og e-stoffspekkede fetende søppelmat blir det mindre av, spår hun.

Også «functional food», eller medisinmat blir et hyppigere innslag i det norske kostholdet.

- Det kommer nok mer mat med terapeutiske effekter. Slik at maten kan skreddersys, mener hun.

Les saken: Bruk mat som medisin
Les saken: Mat som gir bedre helse

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag