RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Buser er som medisin

Foto: Crestock
Sist oppdatert:
Advarsel: Artikkelen kan ødelegge appetitten din.

(SIDE2:) Alle har både snørr og buser i nesa. Men de færreste vil innrømme at de innimellom tar fingrene fatt for å fjerne irriterende buser. Flere undersøkelser viser imidlertid at de aller fleste piller seg i nesa, skriver DinSide Helse.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Heldigvis - vil de fleste si - er det bare 4,5 av deltakerne i en indisk undersøkelse fra 2001 som innrømmer at de spiser busene sine. Men forskerne tror at tallet egentlig er høyere.

Selv om mange vil få grøsninger av å tenke på å putte busene i munnen, mener forskere at det ikke er dumt å spise det.

Snørr er til for at støv, pollen, bakterier og virus skal feste seg til slimet i stedet for å komme i lungene våre. Buser er resultatet av at snørret og alt som er festet til det, størkner i nesa. Og fordi kroppen blir mer motstandsdyktig av å være i kontakt med bakterier og virus, mener enkelte forskere at det er sunt å spise buser.

- Moderne medisin prøver hele tiden å få til det samme gjennom mer kompliserte metoder. Folk som spiser buser styrker immunsystemet gratis, sier lungespesialist Friederich Bischinger, ifølge DinSide Helse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere