*Nettavisen* Nyheter.

- Bush presset mediene under krigen

CNNs stjernereporter sier at Bush-regjeringen satte munnkurv på mediene under Irak-krigen.

20.06.08 11:04

- Den amerikanske regjeringen satte munnkurv på mediene, og pressen selv bedrev selvsensur under krigen mot Irak, sier CNNs stjernereporter i krig, Christiane Amanpour i et fjernsynsintervju, skriver MediaGuardian.

Det var i et intervju med TV-kanalen CNBC Amanpour kritiserte både den amerikanske regjeringens sensur og pressens selvsensur.

Dermed trer krigskorrespondenten inn i et kor av klagende journalister, som mener at journalistene feilet i å være aggressivt og åpent kritiske til Bushs motiver bak invasjonen. De ble bundet, skriver USA Today i en kommentar.

I TV-intervjuet med CNBC anklager Amanpour både CNN og spesielt CNNs hovedkonkurrent Fox News, for å være regjeringens fotsoldater.

–Jeg beklager å måtte si det, men i alle fall TV, og til en viss grad også min egen stasjon, CNN, ble skremt av Bush-regjeringen og dens fotsoldater i Fox News, sa Amanpour.

–Det er bedre å bli sett på som fotsoldat for Bush enn talskvinne for al-Qaida, parerte en talskvinne i Fox News.

–Regjeringen skapte et klima preget av frykt og selvsensur som påvirket hva slags saker vi valgte å lage, mente Amanpour.

Jim Walton, Nyhetssjefen i CNN, er uenig med Amanpour. Ifølge MediaGuardian har han hatt en privat samtale med stjernejournalisten.

– Christiane er en av verdens beste journalister. Imidlertid gjenspeiler ikke hennes kommentarer vår nyhetsdekning, og jeg er ikke enig med henne, sier Walton.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.