RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Byen vår er blitt en amerikansk koloni!

Foto: Alexander Winger (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
20 spreke italienske damer mot Obama: - Legg ned militærbasene i Vicenza!

EIDSVOLLS PLASS (Nettavisen): Med grytelokk, klistremerker, bannere og flagg, stilte høytrøstende og middelaldrende damer fra Italia seg foran Grand Hotel for å skape liv og røre torsdag kveld. Budskapet var enkelt: - Legg ned alle militærbasene i byen vår!

- En invasjon
Til neste år sender USA over 16.000 nye soldater til den middels store italienske byen Vicenza, og demonstrantene i bevegelsen «No Dal Molin» er lei det de kaller en «invasjonen» fra amerikansk side.

- Byen vår er blitt en amerikansk koloni. Til nå har de opprettet sju militærbaser, men de vil opprette flere, sier demonstrant Anna Carraro, og legger til at byen er et strategisk punkt for amerikanerne.

- Her trener de opp amerikanske soldater som de sender videre til Irak og Afghanistan, sier hun.

Trangt om plassen
Det ble imidlertid svært trangt om plassen på plenen foran hotellet, og slagordene og de klappende grytelokkende druknet i den enorme folkemengden. Derfor ble de igjen etter at store deler av folkemengden hadde dratt.

- Tror du Obama la merke til dere?

- Jeg håper det! Men uansett, det viktigste er å gjøre folk oppmerksom på hva som skjer i Italia, og jeg er veldig fornøyd med oppholdet i Norge så langt, sier Anna Carraro som kan fortelle at det har vært mange unge og nysgjerrige mennesker som kommer bort for å spørre hvem vi er og hva vi gjør.

Egenbetalt reise
- Alle damene har betalt turen av egen lomme. Det er ingen organisasjon bak som støtter, opplyser en entusiastisk Carraro, som sier hun har hatt et fantastisk opphold. Allerede mandag kom gjengen til for å lade opp til Obama-besøket. Og lørdag morgen reiser de igjen.

Byen Vicenza ligger langt nord i Italia, og har rundt 115 000 innbyggere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere