*Nettavisen* Nyheter.

- Bygg mur rundt hele byen og bli ferdig med det

17. mai feiring i Bergen. Foto: (BERGENSAVISEN)

Terje Herlands uttalelser om 17. mai feiringen i Oslo fikk Nettavisens lesere til å fyre løs mot Bergen.

Tidligere torsdag hevdet 17. mai formann Terje Herland at Oslo ikke hadde noenting under hovedstadens 17. mai feiring og at han ikke kunne tenke seg å feire nasjonaldagen der.

Les også: - Oslo har ingenting.

Reaksjonene fra leserne lot ikke vente på seg. «Suiram» synes å være rimelig lei hele Bergen:

Republikken Bergen og dens arrogante innbyggere fornekter seg ikke. Bygg mur rundt hele byen og bli ferdig med det. Kaffen kan Friele skaffe og fisken har de i havet, annet bidrag fra den kanten finnes jo ikke. Sissel Kyrkjebø bor jo i Oslo.

«Bjarne» har heller ikke noe til overs får bergenserne:

Bergenserne er som Britene, de lever i middelalderen på mange måter. Men man kan jo ikke vente annet, så mye fjell det er rundt dem. De ser jo ikke en dritt av hva som skjer ellers i landet. Verd å merke seg er at bergensere som flytter til Østlandet og Oslo nesten aldri flytter tilbake.

- Glad jeg slipper 17. mai
«Lars» er glad han slipper 17 . mai:

Jeg er så glad jeg er i USA på 17-mai :-) Slippe maset, kaoset, skrikende unger, iskø, kø for å kjøpe øl, overpriset øl, drittunger som skyter deg i hodet med vannpistol eller krem, frekke folk som presser seg fram, frekke folk som sniker i kø, slippe å gå i tog (noe jeg mislikte alle år da jeg gikk på skolen) og frivillig familieselskap.... Ahh... er så glad jeg slipper 17-mai :-)

Flere mener at Norge burde gå i union med Sverige igjen, blant annet «BigBlue»

Løsrivelsen fra Sverige i 1905 er den største politiske tabben i norsk historie. Norge er steindødt. Jeg ser fram til den dagen vi feirer den nordiske union bestående av Sverige, Norge, Island og Finland i stedet. DA kan vi begynne å snakke nasjon :)

Hvorpå «Svante Eklöf» svarer;

Jätterätt! Tänk var goda ni hade varit i fotboll, hockey och schlager-EM om ni fortfarande hade varit en del af Sverige. Och Oslo hade bara varit en provinsstad, Stockholm hade varit eras hufvudstad just precis som vår.

Stikk til Stoltenberg
Statsminister Jens Stoltenberg får også gjennomgå etter de siste dagers bråk.

Er det statsminister Jens (Solkongen) som skal stå på slottsbalkongen å hilse folket i år, bør bergenserne passe seg! – «Thorjan»

Bare så det er avklart: hvem skal stå på slottsbalkongen i år, Harald eller Jens? – «Kong King»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.