*Nettavisen* Nyheter.

- Carola ville ikke skilles

- Jeg er sikker på at Carola egentlig ikke ville skilles fra Runar Søgaard, forteller en av hennes plateprodusenter i torsdagens dokumentar om den svenske artisten.

23.11.06 11:02

(SIDE2:) Det er mannen som «oppdaget» Carola, platedirektør Bert Karlsson, som forteller om skilsmissen mellom Carola og Runar Søgaard i 2000.

- Han følte seg som et vedheng som passet hennes forretninger. Jeg er ikke sikker på at Carola egentlig ville skilles, forteller han i den TV 2-sendte dokumentarserien «Hele historien» torsdag.

Dokumentaren forteller hvordan Carola som 13-åring ble kristen og om hvorfor hun havnet i trossamfunnet «Livets ord». Det var her hun møtte Runar Søgaard. De to giftet seg i 1990 og skilte seg i 2000.

- De var som Barbie og Ken, sier Aftonbladet-journalisten Dan Parvas i dokumentaren.

Lurt av journalist-venninne
Vi får også vite hvorfor den populære artisten endret sin holdning til journalister. Det var en konkret episode som førte til at Carola ble mye mer lukket når det gjaldt å snakke om private ting. Under en lunsj med en journalist som Carola var venninne med, viser det seg at venninnen tar opp samtalen med en skjult båndopptager

- Carola trodde dette var en god venninne. Hun trodde hun kunne snakke åpent med henne, helt til venninnen mistet båndopptageren i gulvet, forteller plateprodusent Arild Lund.

- Etter dette ble hun mer forsiktig. Mer lukket, sier han.

- Uhyggelig profesjonell
Dokumentaren danner et bilde av en meget bestemt artist, som står for sin kristne tro og sine meninger.

- Hun var ikke alltid verdens enkleste å jobbe med. Det står jeg inne for, forteller produsent Karlsson.

Også de norske artistene Rune Larsen og Marianne Antonsen forteller om hvordan de opplever Carola.

- Hun er uhyggelig profesjonell, sier Antonsen.

- Under Melodi Grand Prix i 1991 mistet hun all lyden på øret, men man merket det ikke på henne en gang, skryter Larsen.

Carola er svært populær både i Sverige og Norge, men har de senere året fått massiv kritikk etter uttalelsene om at homofili er en sykdom som kan helbredes . Opptak med en tungetalende Carola, som ble sendt på radio i Sverige, var også sterk kost for mange av hennes fans.

Dokumentaren ser du på TV 2 torsdag 23. november kl. 20:00

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.