RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Charlie MÅ ut neste onsdag

«Jeg er Charlie», sto det å lese på avisforsider i en rekke land torsdag. Her holder franske borgere i Tokyo ett minutts stillhet i Japans hovedstad Tokyo.
«Jeg er Charlie», sto det å lese på avisforsider i en rekke land torsdag. Her holder franske borgere i Tokyo ett minutts stillhet i Japans hovedstad Tokyo. Foto: Toru Hanai
Sist oppdatert:
Tidligere redaktør i avisa La Libération, Serge July, sier det er helt nødvendig at satiremagasinet Charlie Hebdo kommer ut som vanlig neste uke.

– Charlie MÅ komme ut på onsdag, sier han til avisa Le Monde.

– Terroristene sa: «Vi har drept Charlie Hebdo». Det må ikke skje! Det må ikke komme ut en halv eller en liten utgave. Alle franske medier må gå sammen om å sikre en skikkelig utgivelse, understreker han.

Like etter terrorangrepet mot satirebladet onsdag, kom han med en appell til franske medier om å redde Charlie Hebdo.

Hele den franske pressen har gått sammen for å legge forholdene til rette for dette, blant annet ved å stille økonomiske garantier og ved å stille med folk.

– Jeg tror andre tegnere vil komme for å hjelpe dem som er igjen i Charlie, sier July, som nå er kommentator i radiokanalen Europe 1.

Følg terrordramaet direkte i vårt livestudio.

Danske avisredaktører: Vi er alle Charlie Hebdo
Flere danske aviser har i torsdagens dekning av terrorangrepet trykket faksimiler av Charlie Hebdos forsider med tegninger av blant andre profeten Muhammed.

Jyllands-Posten, som trykket lignende karikaturer i september 2005, har imidlertid illustrert saken på andre måter.

Politikens redaktør mener på sin side at faksimiler av det franske magasinets forsider er journalistisk helt nødvendig for å vise leserne satirebladet Charlie Hebdo.

– Vi må dekke begivenheter som skjer ute i verden, med ord og bilder. Vi kan ikke slutte med å gjøre det selv om det har skjedd en terroraksjon, sier sjefredaktør Bo Lidegaard i Politiken.

Også avisene Berlingske og Information har valgt å trykke tegninger fra Charlie Hebdo. Tolv mennesker ble drept, blant dem fire av bladets tegnere, da væpnede menn angrep redaksjonslokalene i Paris onsdag.

Følg terrordramaet i Paris her:Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere