*Nettavisen* Nyheter.

- Charlie MÅ ut neste onsdag

«Jeg er Charlie», sto det å lese på avisforsider i en rekke land torsdag. Her holder franske borgere i Tokyo ett minutts stillhet i Japans hovedstad Tokyo. Foto: Toru Hanai

Tidligere redaktør i avisa La Libération, Serge July, sier det er helt nødvendig at satiremagasinet Charlie Hebdo kommer ut som vanlig neste uke.

08.01.15 11:02

– Charlie MÅ komme ut på onsdag, sier han til avisa Le Monde.

– Terroristene sa: «Vi har drept Charlie Hebdo». Det må ikke skje! Det må ikke komme ut en halv eller en liten utgave. Alle franske medier må gå sammen om å sikre en skikkelig utgivelse, understreker han.

Like etter terrorangrepet mot satirebladet onsdag, kom han med en appell til franske medier om å redde Charlie Hebdo.

Hele den franske pressen har gått sammen for å legge forholdene til rette for dette, blant annet ved å stille økonomiske garantier og ved å stille med folk.

– Jeg tror andre tegnere vil komme for å hjelpe dem som er igjen i Charlie, sier July, som nå er kommentator i radiokanalen Europe 1.

Følg terrordramaet direkte i vårt livestudio.

Danske avisredaktører: Vi er alle Charlie Hebdo
Flere danske aviser har i torsdagens dekning av terrorangrepet trykket faksimiler av Charlie Hebdos forsider med tegninger av blant andre profeten Muhammed.

Jyllands-Posten, som trykket lignende karikaturer i september 2005, har imidlertid illustrert saken på andre måter.

Politikens redaktør mener på sin side at faksimiler av det franske magasinets forsider er journalistisk helt nødvendig for å vise leserne satirebladet Charlie Hebdo.

– Vi må dekke begivenheter som skjer ute i verden, med ord og bilder. Vi kan ikke slutte med å gjøre det selv om det har skjedd en terroraksjon, sier sjefredaktør Bo Lidegaard i Politiken.

Også avisene Berlingske og Information har valgt å trykke tegninger fra Charlie Hebdo. Tolv mennesker ble drept, blant dem fire av bladets tegnere, da væpnede menn angrep redaksjonslokalene i Paris onsdag.

Følg terrordramaet i Paris her:

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag