Gå til sidens hovedinnhold

- Chavez vil gjenoppstå med Jesus

Irans president mener Hugo Chavez vil komme tilbake på oppstandelsens dag.

Tirsdag kveld døde Venezuelas president Hugo Chavez, en mann som har markert seg som en skarp kritiker av amerikansk politikk - hvilket ga ham både bitre fiender og nære venner.

En av de som sto nær Chavez i kampen mot amerikansk påvirkning var Irans president Mahmoud Ahmadinejad, som har beordret en offisiell sørgedag i Iran etter Chavez' død.

Men Ahmadinejads hyllest av Chavez stopper ikke der.

- Returnerer sammen med Jesus
I en uttalelse på onsdag sa den iranske presidenten at han tror Chavez vil «returnere på oppstandelsens dag» sammen med Jesus Kristus, og at de vil «etablere fred, rettferdighet og godhet» på jorden, skriver The Huffington Post.

Chavez var selv kristen, mens Ahmadinejads muslimske tro innebærer at Jesus faktisk skal returnere på oppstandelsens dag, slik det er beskrevet i Koranens sure 43.

Og Ahmadinejads ord er tydelige:

- En sann martyr
«Venezuela har mistet en modig sønn, og verden har mistet en klok og revolusjonær leder. (...) Han sto stødig opp mot kravene fra undertrykkerne, og slo ned på alle deres forsøk på splid, propaganda og statskupp. Han var en bro som koblet sammen alle rettferdighetssøkende ledere i verden,» sier presidenten i sin uttalelse, og fortsetter:

«Han ga til slutt hele sitt liv og sin tilstedeværelse til en mistenkelig sykdom, og med det er han utvilsomt en sann martyr på veien mot å tjene den venezuelanske nasjonen og sikre de revolsujonære og humanistiske verdiene.»

«Selv om Hugo Chavez ikke lenger er blant oss, er jeg sikker på at hans uskyldig ånd har steget opp til himmelen, og at han en dag vil returnere til oss sammen med Jesus Kristus og nok en gang hjelpe menneskeheten til å etablere fred, rettferdighet og godhet,» er ordene fra Ahmadinejad, ifølge The Huffington Posts oversettelse.

SE OGSÅ: Chavez' liv i bilder

Ikke første gang
Det er ikke første gang Ahmadinejad har snakket om gjenoppstandelse og verdens ende.

I en tale til FNs generalforsamling i september i fjor, uttalte Irans president at «den ultimate frelsers ankomst vil markere en ny start, en gjenfødsel og en gjenoppstandelse. Det vil være starten på fred, varig sikkerhet og genuint liv.»

«Hans ankomst vil bli slutten på undertrykkelse, umoral, fattigdom og diskriminering, og starten på rettferdig, kjærlighet og empati,» sa Irans president den gangen.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene