RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Chinos har tatt helt av!

(Side2/Trine Rasmussen)
Sist oppdatert:
Norske jenter har virkelig fått øynene opp for chinos.

(SIDE2): - Buksa skal være god å ha på seg, hvis ikke vil du aldri bli glad i den. Derfor er chinos den perfekte buksa akkurat nå, forteller Cecilie Ross Bonotto i OTB IMC Norge AS.

Vi møter henne under arrangementet «Denim & Diamond» på møbelforretningen «Showroom» på Vinderen i Oslo. Nora Farah og det italienske jeansmerket Met viser oss og en rekke inviterte gjester en smakebit på de nyeste kreasjonene for høsten og vinteren 2011/2012.

Perfekte lommer
Ross Bonotto jubler over at vi endelig er ferdig med tightsen. Men det er ingen lett jobb å finne seg en ny favorittbukse, derfor gir Ross Bonotto deg noen tips på veien.

- Lommene er veldig viktig. De skal ikke være for små eller for store, og heller ikke ligge for langt ut. Alle har forskjellige rumper, og derfor er det viktig å finne en bukse som passer perfekt for akkurat din rumpe. Hvis buksa i tillegg er god å ha på, ja, da har du funnet din favorittbukse, mener hun.

Interessene rundt chinos har tatt helt av de siste årene. Mest populært akkurat nå er chinosene som er laget i denimstoff. Mange har kuttet ut tightsen, og da er chinosen, som kjennetegnes av stikklommer foran og bak, et godt alternativ.

- Chinosen er perfekt som en overgang fra tights. Den er så behagelig å ha på seg. Mange unge jenter velger å ha chinosen lavt på livet, mens eldre kvinner bare tar den litt lenger opp.

Lommene på chinosen er helt avgjørende for et vellykket resultat.

- Det er veldig viktig hvor lommene er plassert på chinosen. De må ikke komme for høyt, da vil du få en forstørret bak. Kommer de for langt ut, vil du også få en forstørret effekt. Sørg for at chinosen sitter fint, er Ross Bonottos beste tips.

Kommet for å bli
Ross Bonotto har stor tro på at chinosen vil holde seg varm i motebildet i mange år fremover.

- De har virkelig kommet for alvor nå. Tightsen har gjort jobben sin, så den er det bare å pakke vekk. Chinos er et fantastisk plagg, den er både i tiden og veldig behagelig.

Og hva er de beste plaggene å matche til chinos?

- Ett par chinos, en singlet, en dressjakke og et par høye sko, så er du perfekt.

Alle chinosene til Met er også laget i stretch.

- Chinosen skal være behagelig, og med stretch bevarer du også den gode passformen, forteller hun.

- Slengbukser til spesielt interesserte
Det er ingen tvil om at Met er populært blant vestkantjentene på «Showroom». Kvinner i alle aldre strømmer til for å ta en nærmere titt på buksene, og mange er allerede kledd i Met. Men noen er overrasket over at det italienske merket ikke har satset mer på slengbukser eller bootcut.

- Det er fortsatt den smale jeansen som er mest populær, men vi ser selvsagt mer bootcut eller Palazzo som vi kaller buksene med bootcut i Italia. Slengbukser derimot tror jeg ikke vil ta en stor markedsandel. Den er kun til spesielt interesserte. Den vanlige 5 lommers jeansen er fortsatt aktuell, men chinosen tar stadig over for denne, smiler hun.

SE BILDER FRA VISNINGEN TIL NORA FARAH OG MET HER:

4314

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere