- CIA samarbeider med opprørerne

Foto: Olivier Douliery (Pa Photos)

Etterretningskilder hevder at Barack Obama har signert hemmelig ordre.

31.03.11 07:23

Flere kilder CNN har snakket med hevder at CIA allerede er på innsiden av landet for å få en «bredere militær og politisk forståelse» av situasjonen.

- Ja, vi samler inn etterretningsinformasjon og er i kontakt med noen opprørsenheter, skal en ha kildene ha uttalt til CNN.

- Har ikke bestemt oss
Amerikanske myndigheter har nektet å kommentere påstandene om at president Barack Obama skal ha signert en hemmelig ordre som sørger for amerikansk støtte til opprørerne. Det hvite hus sin pressesekretær Jay Carney sa at ingen avgjørelsen var tatt på temaet om man skulle hjelpe de libyske opprørerne eller ikke.

- Vi har ikke bestemt oss ikke verken den ene eller andre veien. Vi ser på alle mulige løsninger for hvordan vi kan hjelpe det libyske folk og har konsultert direkte med opprørerne og våre internasjonale partnere, fortsatte Carney.

Onsdag falt også kystbyen Brega og Gaddafis styrker skal være på vei østover mot Benghazi.

- Driver intensiv informasjonsjakt
Tidligere i Mars fortalte amerikanske myndigheter CNN at «etterretningsorganisasjonen driver en intensiv informasjonsjakt på bakken» i Libya.

Den britiske statministeren David Cameron har uttalt at han ser på mulighet for å væpne libyske opprørere, men at ingen avgjørelse er tatt enda.

Utenriksministeren gikk av
Onsdag kveld ble det klart at Libyas utenriksminister Moussa Koussa har hoppet av og søker asyl i Storbritannia, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Det ble tidligere onsdag kjent at Koussa hadde dratt til Storbritannia, fra Tunisia, meldte et tunisisk nyhetsbyrå onsdag. Den Libyske regjeringen fortalte at han var på et diplomatisk oppdrag og at han ikke hadde flyktet fra det nordafrikanske landet.

Ifølge Al Jazeera skal den tidligere utenriksministeren befinne seg i Storbritannia for å forsøke å forhandle seg fra til en avtale for seg selv om familien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.