RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Cruise er vanedannende

Sist oppdatert:
Ferie på havet er ikke bare populært.

(SIDE2): En gang cruise - alltid cruise, skriver Hegnar Online . Syv av ti cruisekunder hos Apollo velger seg cruiseferie også neste gang de skal reise. Har du først fått smaken på cruise og havets gleder, er det vanskelig å gå tilbake å bli landkrabbe igjen.

Kommer tilbake
En stor del av Apollos cruisegjester kommer tilbake år etter år, og mange av dem flere ganger i året.

- Det er helt tydelig at cruise er vanedannende. Det er både bekvemt og behagelig å ta med seg hotellet, reise rundt og få nye opplevelser hver eneste dag, sier informasjonssjef Helen Begby.

Middelhavscruise fra Venezia og Barcelona er mest populær om sommeren, også for mange barnefamilier. For de litt eldre er elvecruise en stor slager, og mange blir bitt av båtbasillen. Mange blir trofast mot denne ferieformen og søker seg til nye elver.

Det er flere grunner til at cruisetrenden har skylt innover landet de siste årene. Ifølge Apollo kan noe av grunnen være at cruise har blitt billigere, aktivitetstilbudet er bedre enn før, hele familien drar til sjøs og mange oppgraderer lugaren, gjerne med balkong.

Populære Norge
Prognosen for cruisesesongen 2008 her hjemme viser at Cruise Norway kan gå mot den beste sesongen noen sinne. Tall fra havnene viser at det per februar er innmeldt 1598 anløp til Norge. Dette er en økning på 143 anløp og 9,8 prosent sammenlignet med 2007.

Økning i antall cruiseturister til Norge har siste 10 år økt med 168 prosent. I 2007 hadde vi cirka 1,2 millioner besøkende cruiseturister, og av disse kommer 8 prosent tilbake til Norge som «ordinære turister» viser undersøkelser fra NHO Reiseliv.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere