- Cruise går i riktig retning

Meglerhus har ikke mistet troen på RCCL.

I en ny rapport hever DnBNor Markets forventningene til RCCL for 2010. Samtidig gjentas kjøpsanbefalingen på aksjen.

- Har gått bedre enn forventet
- Fjerde kvartal kom inn akkurat over forventningene og cruisemarkedet har hentet seg inn raskere enn forventet. Vi er nå enda mer overbeviste om at denne industrien går i retning av mer normale markeder. Det skriver analytiker Klaus Hatlebrekke i rapporten.

Analytikeren peker på selskapets sterkere tall enn ventet for fjerde kvartal, samt at guidingen fra selskapet lå over konsensus. Rederiet venter et resultat per aksje for 2010 på 2,0-2,2 dollar, mot DnB Nors forventning om 1,84 dollar.

- Den sterke guidingen skyldes at selskapet venter en netto yield-økning i fast valuta i 2010, samtidig som kostnadene er stabile, skriver Hatlebrekke, og viser til at dette er betydelig høyere enn konkurrenten Carnivals.

- Vi mener dette har to årsaker. Oasis of the Seas og andre nye skip får solgt til solide priser, men samtidig har det generelle cruisemarkedet fortsatt å bedre seg. Spesielt var januar veldig sterk, skriver analytikeren.

Skal hente inn marginene
Analytikeren skriver at de er sikre på at denne konsoliderte industrien skal greie å ta tilbake sine marginer gjennom de neste årene. Kursmålet på 12 måneders sikt heves fra 30 til 35 dollar per aksje.

- På kort sikt tror vi aksje vil utvikle seg på linje med makronyheter og endringer i drivstoffpriser, skriver analytikeren.

Selskap: RCCL
Kursmål:146,50
Anbefaling: Kjøp
Analytiker: DnB Nor Markets

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.