RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Cruise går i riktig retning

Meglerhus har ikke mistet troen på RCCL.

I en ny rapport hever DnBNor Markets forventningene til RCCL for 2010. Samtidig gjentas kjøpsanbefalingen på aksjen.

- Har gått bedre enn forventet
- Fjerde kvartal kom inn akkurat over forventningene og cruisemarkedet har hentet seg inn raskere enn forventet. Vi er nå enda mer overbeviste om at denne industrien går i retning av mer normale markeder. Det skriver analytiker Klaus Hatlebrekke i rapporten.

Analytikeren peker på selskapets sterkere tall enn ventet for fjerde kvartal, samt at guidingen fra selskapet lå over konsensus. Rederiet venter et resultat per aksje for 2010 på 2,0-2,2 dollar, mot DnB Nors forventning om 1,84 dollar.

- Den sterke guidingen skyldes at selskapet venter en netto yield-økning i fast valuta i 2010, samtidig som kostnadene er stabile, skriver Hatlebrekke, og viser til at dette er betydelig høyere enn konkurrenten Carnivals.

- Vi mener dette har to årsaker. Oasis of the Seas og andre nye skip får solgt til solide priser, men samtidig har det generelle cruisemarkedet fortsatt å bedre seg. Spesielt var januar veldig sterk, skriver analytikeren.

Skal hente inn marginene
Analytikeren skriver at de er sikre på at denne konsoliderte industrien skal greie å ta tilbake sine marginer gjennom de neste årene. Kursmålet på 12 måneders sikt heves fra 30 til 35 dollar per aksje.

- På kort sikt tror vi aksje vil utvikle seg på linje med makronyheter og endringer i drivstoffpriser, skriver analytikeren.

Selskap: RCCL
Kursmål:146,50
Anbefaling: Kjøp
Analytiker: DnB Nor Markets

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere