RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Crystal-aksjonærene bør akseptere

Sist oppdatert:
John Fredriksens advokat og styremedlem i Crystal Production, Erling Lind, mener at det beste aksjonærene i selskapet nå kan gjøre er å akseptere budet. Han viser til utfallet i Norway Seafoods-saken
Relatert sak: Fredriksen i havn med Crystal-kuppet(Ny)

- Her gjelder det å akseptere de 25 ørene man kan få med seg, sier Lind til iMarkedet mandag etter at det er klart at Aktiv Kapital gjennom datterselskapet Agenor Økonomi vil tvangsinnløse de resterende aksjonærene i oljeserviceselskapet Crystal Production på 25 øre.

Lind er skipsreder John Fedriksens faste advokat, og er partner i advokatfirmaet Wiersholm, Mellbye & Bech. Fredriksen er på sin side hovedaksjonær i Aktiv Kapital.

- Relaterte til dette er kjennelsen som Høyesterett avsa i forbindelse med Norway Seafoods-saken, hvor de slo fast at verdsettelsen skal bygge på underliggende verdier, mens børskurs kun er av minimal interesse. Få er vel i tvil om hva den reelle egenkapitalverdien er i dette tilfellet, sier Lind til iMarkedet.

Crystal Production hadde tapt all egenkapital og levde på kreditorenes regning da Aktiv Kapital startet oppkjøpsprosessen.

- Hvis det er noen igjen her som har litt innsikt, så tar de 25 ørene og skynder seg ut døren, sier Lind.

Fortsatt handles Crystal-aksjen over innløsningskursen, og er ved lunsjtider mandag sist omsatt på 40 øre.

Lind mener også at verdiene som ligger i det fremførbare underskuddene til Crystal Production er overdrevet. Han mener at det lite sannsynlig at Aktiv Kapital vil klare å utnytte disse fullt ut, og viser til Aktiv Kapitals resultater. De fremførbar underskuddene i Crystal Production ligger på i underkant av en milliard kroner.

Lind peker også på at utnyttelsen av disse underskuddene vil være avhengig av at de blir godkjent av skattemyndighetene.

- Det vi har sagt fra Aktiv Kapitals side er at kjøpet gjort ut i fra en tro på at man kan få ut mer enn det man har betalt, sier Lind, med henvisning til at Aktiv Kapital kjøpte all gjeld i Crystal Production.

Aktiv Kapital ga 30 millioner dollar for gjelden, som har et pålydende på omkring 59 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere