Gå til sidens hovedinnhold

- Da er man passe paranoid

Eskil Pedersen reagerer på Frp`s parkerings-paranoia.

AUF-lederen kunne ikke dy seg etter at han leste om Frp-politiker og vararepresentant til bystyret Thor Arild Bolstad i Nettavisen.

I et leserinnlegg i lokalavisa Varden antyder Bolstad at byens parkeringsvakter driver forskjellsbehandling blant annet basert på partitilhørighet.

- I klagen gjør jeg oppmerksom på at jeg gjennom fire år som bystyremedlem har sett at når Arbeiderpartiet holder medlemsmøter i Rådhuset på enkelte mandager, parkerer de 15–20 biler på Rådhusplassen. De har aldri blitt ilagt gebyr/tilleggsavgift. Ofte har de til og med biler parkert ulovlig på fortauet foran Rådhuset på vestsiden og østsiden av hovedinngangen, eller på plass merket for bevegelseshemmede uten nødvendig tillatelse. Det har heller ikke medført gebyr, skriver Bolstad i avisinnlegget.

Det har fått Eskil Pedersen til å reagere. På Twitter skriver AUF-lederen følgende:

- Da er man passe paranoid.. På tide å roe ned skoleringen på å ALLTID spille offer, skriver Pedersen.

Pedersen avviser overfor Nettavisen å kommentere saken ytterligere.

Les saken: - Bare Frp-biler fikk p-bot

Her ser du tweeten til Eskil:

Frp får ellers hard medfart på Twitter tirsdag - både som en følge av saken i Varden, men også oppslaget i VG der på tirsdag ble kjent at Carl I. Hagen er fratatt lappen etter å ha kjørt på et kjærestepar.

Her er noen eksempler:

Vidar Kvalshaug @Kvalshaug: I mange år ble Frp forbundet med eggelikør. Hvis de nå skal rammes av banankakepåkjørsler, kan det bli schtøgt.

Karstein Volle @Karsteinvolle: Må si at FrP åpner sterkt dette året.

Mimir Kristjansson @mimirk: Han beklager nedkjøringen som et uhell. Men som sjåfør opplevde Carl I. Hagen selv et "mareritt". Always the victim.

Fredrik AKnagenhjelm @Fredro1: hadde de tatt fra carl i hagen lappen da han kjørte frp i grøfta, hadde de stakkars fotgjengerne sluppet å feire nyttår på sykehus.

Arne Helander @StavronEdvin: FrP treffer velgerne på de underligste steder. Denne gangen rett i hofta

Synnøve Zynne Tilrem @Zynne: At Carl I. Hagen har vært innblandet i en trafikkulykke har vel ingenting med FRP å gjøre? Stopp heksejakten og snakk politikk istedet.

Jørgen Brynhildsvoll @jorgenbry: Carl I. Hagen kjørte ned uføretrygdet kjærestepar. Nå skjønner jeg hva folk mener med at han treffer kjernevelgerne.

Ikke vært til avhør
Carl I. Hagen hadde tirsdag ennå ikke vært inne til politiavhør etter at han nyttårsaften kjørte ned et par på Frogner i Oslo.

- Vi har ikke tatt noen avgjørelse i denne saken, men påtalemyndigheten opprettholder beslaget av førerkortet. Det er heller ikke foretatt flere avhør enn de som ble gjort på stedet. Vi prioriteter denne saken på lik linje med de andre vi arbeider med, sier politiførstebetjent Frank Halse, etterforskningsleder i seksjon for trafikk- og sjøtjeneste i Oslo politidistrikt, til NTB.

Det ble foretatt rutinemessig alkoholprøve på stedet. Den viste 0,0 i promille. Politiet valgte å beslaglegge førerkortet til Carl I. Hagen, som nå er gruppeleder for Fremskrittspartiet i Oslo bystyre, på stedet.

På vei til fest
Den tidligere Frp-lederen og hans kone Eli Hagen var på vei til nyttårsfest da de kjørte på paret, en 24 år gammel kvinne og en 30 år gammel mann, i et gangfelt i krysset mellom Halvdan Svartes gate og Nobels gate i 18.40-tiden.

30-åringen har forklart at ekteparet kom ut av bilen. Flere forbipasserende så påkjørselen.

- Det vil ikke bli foretatt noen avhør i saken tirsdag, men det er aktuelt å snakke med både Hagen og de som var vitne til påkjørselen, sier Halse.

Politipatruljen som var på stedet noterte ned navnet på dem som var vitne til påkjørselen.

- Vi har foreløpig ikke gått inn for å ta kontakt med Hagen, men han har jo gitt uttrykk for at han vil avgi forklaring, sier politiførstebetjenten.

Beklager sterkt
Paret som ble kjørt ned ble sendt til sykehus med ambulanse.

Mannen fikk en brist i det ene leggbeinet, mens kvinnen pådro seg hjernerystelse.

- Jeg beklager meget sterkt uhellet og som sjåfør opplevde jeg marerittet, nemlig et fotgjengerpar rett foran bilen uten mulighet til å stoppe. Om det var lysforhold eller mørke klær uten refleks om kvelden vites ikke, men paret var ikke synlig for meg før de var rett foran bilen, skriver Hagen i en e-post til VG.

Politipatruljen som kom til stedet etter påkjørselen har gjort de nødvendige undersøkelsene.

- Avhør og opptak av forklaringer gjenstår. Vi har foreløpig ikke noe grunnlag for å si hvor stor hastigheten bilen hadde, sier politiførstebetjent Frank Halse.

(NTB/Nettavisen)

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene