RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Faksimile)

- Da kan du ta den idretten og stappe den langt opp i r...hølet!

Sist oppdatert:
Reklamemagasin legger seg paddeflate etter klagestorm. - Vi beklager språkbruken, men tanken var altså god.

(SIDE2): Midt i en tilsynelatende uskyldig artikkel om skolemat i CC-magasinet, satte mange lesere kaffen i halsen.

«Når fotball og idrett blir viktigere enn å spise middag sammen med familien, kan du ta den idretten og stappe den langt opp i r...hølet!», siteres Atle Granbu, mannen bak det Lillehammerbaserte konseptet Paa Bordet. Avsnittet toppes i tillegg med mellomtittelen «Idrett i r...hølet».

Uttalelsen kommer i en sammenheng der Granbu har sterke meninger om folks holdning til det å samles ved måltidene.

Klagestorm fra lesere
«Måltidet skal være familiens viktigste samlingspunkt. I dag er barna mer sammen med barnehagetantene enn de er sammen med foreldrene, og når vi endelig kommer og henter dem skal vi bare dytte i dem ei skive før vi sender femåringene videre til fotballtrening. Når fotball og idrett blir viktigere enn å spise middag sammen med familien, da kan du ta den idretten og stappe den langt opp i r...hølet! Jeg mener det seriøst. Det er en skummel utvikling», sier Granbu.

Reklamemagasinet blir levert til kundene som innstikk i Oppland Arbeiderblad, og mange lesere har derfor ringt avisen for å klage på språkbruken. Senterleder ved CC Gjøvik, Vibeke Henriksveen, har også fått flere reaksjoner.

Godkjent etter tvil
- Vi så dette før magasinet ble trykket, og spurte Granbu om han var klar over at dette ville være ordlyden på trykk. Det var han, og han ville gjerne at det skulle stå slik. Etter litt tvil godkjente vi det, sier Henriksveen.

Granbu ønsket å «røske» litt i folk slik at han virkelig skulle få fram poenget sitt: At folk ofrer kostholdet for idretten.

- Som fotballmamma ser jeg jo poenget, og dette var bare ment som en vekker. Og det tror jeg at det har vært også. Men det er jo selvsagt mulig å få fram budskapet på andre måter, uten å bruke ord som støter folk, sier Henriksveen.

- Vi beklager språkbruken, men tanken var altså god, legger hun til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere