RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Da Vinci-koden er bare en roman

Sist oppdatert:
Blant kjente navn, tok Dan Brown prisen for årets bok under British Book Awards. Han kvitterte med å minne folk på at «Da Vinci-koden» bare er en roman. Se vinnerne her.

Dan Brown vant ikke uventet prisen for årets bok under British Book Awards i London. Bokprisene stemmes frem av britiske boklesere og i fjor var Åsne Seierstad nominert for «Bokhandleren i Kabul».

- Jeg er glad for at «Da Vinci-koden» er blitt oppfattet som så kontroversiell., men jeg vil bare si at boken først og fremst er en roman, sa Brown som opptrådde via videoskjerm under utdelingen.

Brown siktet til de mange som har gått i «Da Vinci-koden»s fotspor og tror at alt Brown skriver er sant.

Men «Da Vinci-koden»s forfatter var ikke den eneste forfatteren som fikk pris. Skotske Ian Rankin hentet hjem årets krimbok for den siste John Rebus-boka «Fleshmarket Close» som ikke har kommet på norsk ennå.

Sheila Hancock, skuespiller og nå forfatter, vant prisen for Årets forfatter. Hancock, som var gift med avdøde John Thaw - bedre kjent som inspektør Morse, har skrevet en bok om livet med den kjente skuespilleren og hans kreftsykdom.

Bill Clinton vant biografiprisen for «Mitt Liv», mens snart norgesaktuelle Susanna Clarke vant nykommerprisen for «Jonathan Strange & Mr Norrell».

Gazza, eller Paul Casgoigne, var svært rørt for å vinne Årets sportsbok der han forteller om sitt ville og til dels voldelige liv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere