RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Damer gjør meg gal

Sist oppdatert:
Christer Falck hevder han er bedre enn John Legend. Selv er Sofian glad for at han får gjøre det han elsker. Les lørdagspraten.

(SIDE2): Sofian Benzaim (24) er født i Oran i Algerie, men kom til Norge som 4-åring. Soulsangeren har alltid vært glad i musikk, men bestemte seg for å satse fullt da han var 16.

Nå, åtte år senere, er han klar med sitt debutalbum « This Is Sofian» som slippes 12. september.

Da Christer Falck for første gang så Sofian opptre så hevdet han at gutten var «bedre enn John Legend og nesten like bra som D'Angelo». Fire uker senere ble sangeren fra Stovner signet til reality-stjernens plateselskap C+C Records.

Falt på plass
Sofian er også kjent for diverse gjesteopptredener sammen med blant annet MadCon og Paperboys. Til daglig jobber han fulltid som account manager for Rosaindex.

- Jobben styrker meg som person og integriteten min. Jeg jobber fordi det er spennende, selv om det hender at musikken tar bort litt fokus.

Det var ikke noen spesiell grunn til at Sofian begynte med soul.

– Jeg sang det jeg følte var naturlig. Det bare falt på plass, og det trives jeg med.

Soulartisten sier derimot at han ikke begrenser seg sangmessig.

- Jeg liker ikke å gjøre ting fordi det er lett, det er viktig å utvide horisonten. Det er litt farlig å sette seg i bås når det gjelder musikk.

Ny start
Side2 møtte norges beste soulsanger Sofian Benzaim en høstdag i september.

- Hva forbinder du med høsten?

- Høsten er et ord jeg forbinder med en ny start. Hvis man har en god høst går det som regel bra resten av året, det vil si at det man får til resten av året er avhengig av høsten. Den årstiden danner basisen. Selvfølgelig er jo høsten også en liten nedtur da det betyr at sommeren er over.

Hva er ditt beste høstminne?

- Da jeg kom tilbake fra et besøk i Algerie høsten 1996 møtte jeg en veldig spesiell jente som ble kjæresten min. Hun var min første kjæreste. Det var også denne høsten at jeg begynte med musikk. I tillegg begynte jeg i 1.klasse på Bretvedt videregående skole.

Hvordan ser din lørdag ut?

- På lørdagene gjør jeg det jeg ellers ikke får gjort resten av uken. Da er jeg gjerne sammen med venner, tar en tur ut og slapper av.

Hva er ditt favorittmåltid?

- Helt klart Paella. Det er blandingen av havmaten, kyllingen, fargen, variasjonen og etiketten når det blir servert fersk som gjør denne maten helt spesiell. Paellaen er særlig god i Spania.

Hva vil du si er din beste og mest negative side?

- En negativ side ved meg er at jeg er veldig påståelig, jeg har veldig vanskelig for å gi meg i en diskusjon.

- En positiv side er at jeg er en veldig ærlig person, jeg sier ting som det er, med mindre det går ut over helsa og økonomien da selvfølgelig. Jeg mener det er positivt å ha evnen til å si sannheten samt å ikke være redd for å innrømme noe hvis jeg tar feil.

«Noen damer gjør meg riktignok helt gal, men andre gjør meg glad»

Kan du fortelle om noe, noen som har gjort inntrykk på deg?

- Frode, Christer og Atle fra plateselskapet mitt C+C Records. De har en forståelse for hva jeg vil oppnå, og de jobber enormt mye for meg. Jeg er glad i alle de tre gutta. De tok kontakt med meg etter at de hadde hørt at jeg hadde laget en skive. Den sulten og dedikasjon de hadde gjorde at jeg valgte å signere med dem.

- Har du noe forbilde, eventuelt hvem?

- Storebroren min er en person som jeg har et nært forhold til, han har jeg sett opp til siden jeg var liten. Han gir meg råd som jeg trenger å høre, men ikke råd som jeg nødvendigvis liker å høre.

- Et forbilde for meg i den norske musikkindustrien er Vinni fra Paperboys. Han er en kul type å henge sammen med, og ikke minst å diskutere med. Han tok muligheten han så, han så ikke bare på den. Musikkbransjen er en hard bransje. Vinni har åpnet døren for hip hop i Norge, og er sånn sett en pioner.

Hva gjør deg glad?

- Det er mye som gjør meg glad. Bra musikk, familien min, barn, da særlig mine nieser. Positive mennesker uten fordommer, å få drive med det jeg elsker, nemlig musikk, og ikke minst damer. Noen damer gjør meg riktignok helt gal, men andre gjør meg glad.

Hva gjør deg trist?

- Fordommer, at mennesker som har en drøm ikke får realisert den, og at vi lever så bra på bekostning av fattige mennesker. Jeg blir også trist når jeg tenker på at det er slutt med kjæresten min. Det ble slutt for rundt to måneder siden, vi hadde da vært sammen i to år.

Hvilken årstid liker du best?

- Definitivt sommer. Det er blandingen av sol, hav, mindre klær, varme, ferie og reising som gjør sommeren så bra. Det er riktignok kult å stå på ski også, men er det kulere enn sommeren, nei!

Har du en drøm, eventuelt hva?

- Jeg har en drøm om å være etablert i musikkbransjen. Om ti år ønsker jeg å være i en posisjon der jeg har kontroll over egne prosjekter og en rutine i det jeg driver med. I tillegg håper jeg at jeg har stiftet familie og bygd et hus i Egypt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere