- Danske gisler flyttet til nytt piratskip

Foto: DR NYHEDER

Danskene er flyttet sammen med andre gisler for å avverge angrep.

04.03.11 21:31

Det hevder en somalisk talsperson for piratene. Den danske familien ble sammen med to medhjelpere tatt som gisler av pirater i Det indiske hav i slutten av februar.

Nå skal danskene ha blitt flyttet fra seilbåten over i et annet piratskip hvor også andre utenlandske personer blir holdt som gisler.

- De er trygge, sier talsperson for piratene, Muse Abdi, til nyhetsbyrået AP, melder BBC.

- Vil avverge angrep
- De ble nettopp forflyttet fra båten til et større skip. De er flyttet sammen med andre utlendinger for å forhindre et angrep, sier han.

Les også: - De vil ikke nøle med å skyte barna

En annen talsperson for piratene, Abdullahi Mohamed, har tidligere sagt at danskene vil bli drept dersom de blir forsøkt reddet. I forrige uke ble fire amerikanske gisler drept da den amerikanske marinen forsøkte å redde dem.

- Drøfter størrelsen på løsepenger
Abdullahi Mohamed fortalte også at piratene drøfter summen de skal kreve i løsepenger for den danske familien. Ifølge Abdullahi Mohamed ønsker investorene som støtter piratgruppen, en stor sum for å frigjøre danskene.

Men danskene har ingen rederier eller selskaper i ryggen som kan bidra med løsepenger. Danske myndigheter vil heller ikke betale løsepenger til piratene, ettersom den danske stat ikke forhandler med pirater.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.