RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dårlig beredskap i justisdepartementet

Justisministeren får kritikk i ny rapport om beredskapen i Norge.
Justisministeren får kritikk i ny rapport om beredskapen i Norge. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Justisdepartementets arbeid med samfunnssikkerhet og beredskap får sterk kritikk i en ny rapport.

Rapporten slår fast at en rekke av 22-juli-kommisjonens anbefalinger ikke er fulgt opp.

Rapporten, som VG har fått innsyn i, rammer nåværende justisminister Anders Anundsen (Frp), men særlig forgjengeren Grete Faremo (Ap).

Rapporten konkluderer med at departementet ikke har sørget for at justissektoren som helhet ivaretar et målrettet og effektivt beredskapsarbeid, og at departementet ikke har oversikt over status for arbeidet med samfunnssikkerhet, noe justisministeren jevnlig skal orientere regjeringen om.

Rapporten slår også fast at en årelang intern konflikt i departementet ikke har blitt løst verken av Anundsen eller Faremo. Samarbeidet mellom Politiavdelingen og Rednings- og beredskapsavdelingen skal være så dårlig at det rammer effektiviteten og kvaliteten i arbeidet.

– Dette tilsynet ble gjennomført rett etter regjeringsskiftet, og det er en bra statusrapport. Sånn sett er jeg heldig, for nå er det min jobb å rydde opp i det som ikke er ryddet opp i tidligere, sier justisminister Anundsen til avisen.

Grete Faremo ønsker ikke å kommentere saken før hun har lest rapporten.

Regjeringen ønsket en uhildet rapport, og fant det derfor ikke naturlig at Direktoratet for sikkerhet og beredskap, som ligger under Justisdepartementet, skulle gjennomføre tilsynet. Det er derfor Helsetilsynet som har utarbeidet rapporten.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere