- Dårlig kjærlighet i Titanic

Foto: (Scanpix)

Publikum og kritikerne elsket den, men nå slakter forskerne «Titanic». Grunnen til dette er at kjemien mellom Kate Winslet og Leonardo DiCaprio ikke stemmer. Er du enig?

14.10.04 09:21

Forskere mener nå at de har funnet en formel som gir svaret på hvor god kjemi det er mellom det er mellom hovedpersonene i en film, melder BBC.

Den perfekte filmen
Ekspertene fra King's College i London har studert en rekke romantiske filmer for å komme opp med den riktige formelen.

Ifølge forskerpanelet er det stemmen, øyekontakten, kroppsspråket og opphisselsen som avgjør hvor god kjemi det er mellom to skuespillere i en film.

«When Harry Met Sally» med Meg Ryan og Billy Crystal er den filmen som matcher den nye formelen best, og den får ti av ti poeng. På andreplass følger klassikeren «Casablanca» med 9,5 poeng.

På de neste plassene følger «Breakfast at Tiffany's», «Lost in Translation» og «Pretty Woman».

Filmer uten kjemi
Overraskende nok for mange kommer storfilmen «Titanic» svært dårlig ut i forhold til forskernes nye vidunderformel. Til tross for at den var en enrom suksess og ble belønnet med flere Oscar-priser, er det ifølge forskerne ingen kjemi mellom Kate Winslet og Leonardo DiCaprio.

- I Titanic snakker de til hverandre på en måte som ikke er naturlig. Det høres rett og slett falskt ut, sier psykiater Stephanie Charters.

Hvordan kjemien oppstår
Charters mener at et eksempel på den perfekte bruken av stemme i en film er når Patrick Swayze prøver å snakke med konen i filmen «Ghost». Swayze får også full poengpott for kroppsspråk i filmen «Dirty Dancing» der han spiller mot Jennifer Grey.

I «When Harry Met Sally» er øyenkontakten mellom Billy Crystal og Meg Ryan perfekt i den kjente scenen der Ryan faker orgasme, de viser også riktig opphisselse når Crystals rollefigur innrømmer at han er forelsket i Ryan rollefigur, Sally.

Ifølge Charters får publikum sommerfugler i magen av disse scenene i «When Harry Met Sally», mens i «Titanic» forsvinner denne følelsen ettersom hovedpersonene blir forelsket i hverandre nesten umiddelbart.

Er du enig med forskerne? Diskuter film her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.