RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dårlig kvalitetskontroll av kampflyet F-35

Washington (NTB-AFP): Produsentene av kampflyet F-35, som Norge har vedtatt å kjøpe, anklages for dårlig kvalitetskontroll i en ny rapport fra USAs forsvarsdepartement.

Det er påvist 365 ulike problemer knyttet til utviklingen og produksjonen av F-35 i rapporten fra generalinspektøren i forsvarsdepartementet Pentagon.

Både produsenten Lockheed Martin og fem underleverandører kritiseres for dårlig kvalitetskontroll. Dette kan få betydning for flyets ytelse, stabilitet, vedlikehold og pris, ifølge rapporten.

I verste fall kan sikkerheten bli svekket, blant annet som følge av problemer knyttet til programvaren som brukes av flyets datasystemer.

Blant de andre forholdene som omtales, er endringer i produksjonsplanene som er blitt gjort uten skikkelig kontroll og godkjenning. Innleid personell skal ha jobbet med flyet uten å følge skriftlige instruksjoner, ifølge ABC News.

Programkontoret for utviklingen av F-35 mener rapporten er grundig og nyttig, men nedtoner likevel betydningen av problemene den omtaler. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere