RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dataspill skaper avhengighet

Sist oppdatert:
Forskerne mener at dataspill stimulerer de samme delene av hjernen som alkohol og narkotiske stoffer. Følgene for de som blir avhengige kan være drastiske.

Fantatiske dataspillere bør ikke bli stemplet som misbrukere selv om mange opplyser at de er hekta på en hobby som påvirker deres sosiale liv, utalte forskere på verdens første konferanse for dataspill som arrangeres i Nederland, ifølge Reuters Health.

Hekta på ”Everquest”
Interessen for problemene rundt dataspill har vokst de siste årene etter at tenåringer i flere land har tatt livet av seg selv og andre etter å ha spilt voldelige dataspill. Myndighetene i flere land har ytret ønsker om at det bør komme helseadvarsler på spillene.

Ifølge psykologen Stephen Kline innrømmer 15 prosent av de som spiller ”Everquest” at de er avhengige, mens hele 30 prosent av disse spillerne kan defineres som avhengige. Kline har intervjuet flere hundre spillere som bruker fritiden sin på onlinespill, og over halvparten av alle han har snakket med kunne opplyse at spillingen hadde ført til konflikter mellom dem og familien eller kjæresten.

Forskerne regner de som spiller mellom 17 og 26 timer som ”tunge” spillere. Det er kanskje noe å tenke på for de fleste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere