RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Datteren min blir ikke mindre muslim av å lære om andre religioner


Layal Ayoub (30) mener det er helt naturlig at datteren Janet (6) besøker kirken sammen med skolen før jul, selv om de er muslimer.
Layal Ayoub (30) mener det er helt naturlig at datteren Janet (6) besøker kirken sammen med skolen før jul, selv om de er muslimer. Foto: Privat
Sist oppdatert:
Muslimske Laial Ayoub (30) mener det er helt naturlig at datteren Janet (6) besøker kirken i jula.

Torsdag morgen la Laial Ayoub ut en statusoppdatering på Facebook i ren frustrasjon etter å ha levert datteren på skolen.

«Leverte Janet på skolen nå, og der la jeg en lapp i hylla hennes til læreren hvor det står at hun SKAL gå i kirka i dag. De har nemlig et opplegg på skolen til alle barna som ikke skal være med i kirka, og vi fikk beskjed om å si i fra om våre barn skal/ikke skal være med. Helt ut av det blå kommer en dame til meg (som har et barn i en annen klasse) og nærmest roper: hvordan kan du sende datteren din i kirka??? Vi er jo muslimer!»

- Viktig å lære om alle religioner

Slik starter innlegget til Laial Ayoub (30) som bor i Oslo. Hun reagerer på tankegangen til den muslimske kvinnen.

«Hvem har sagt at vi muslimer ikke kan gå i kirken? For meg er det viktig at Janet lærer om alle religioner og om likhetene mellom de, i steden for om alle ulikhetene. Det er også viktig at hun lærer at vi må akseptere og vise respekt til alle religionene, for det er det islam handler om!
Jeg er vokst opp slik og har både vært i kirker og synagoger da jeg gikk på skole, og det gjorde meg ikke mindre muslim av den grunn. Tvert i mot har jeg en bred forståelse og er en av de som respekterer og aksepterer alle, uansett hva deres tro er.»

I innlegget forteller om om da hun som liten var på flukt i Italia og det var kirken som ga henne og familien tak over hodet.

«Vi bodde der i noen dager før vi ble tatt i mot av en kristen vertsfamilie. Der bodde vi i ett år, før vi tok turen videre til Norge. Jeg ble ikke mindre muslim av dette heller!»

Denne julen har debatten igjen rast om hva foreldre skal måtte si ja til rundt julefeiring på skolen. Alle skoler ber foreldre enten si ja eller nei til kirkebesøk. På flere skoler i Bærum må foreldrene også  godkjenne at barna får gå rundt juletreet i skolesammenheng.

Kom til Norge for 25 år siden

Laial kom til Norge som femåring for 25 år siden.

På fire timer er innlegget allerede delt over hundre ganger og fått tommelen opp av over 600.

- Jeg har fått veldig mange hyggelige meldinger og folk skriver de skulle ønske flere tenkte som meg. Og at dette er det eneste måten å få til integrering på. Det var ikke planlagt at det skulle bli så stort. Jeg ville bare blåse ut, sier hun til Nettavisen. 

Hun sier det ikke er ofte hun blir møtt med tilsvarende holdninger som den muslimske kvinnen har.

- De fleste jeg omgås med har vært her lenge og er oppdratt på samme måte som meg. De har alle vært i kirker og synagoger i forbindelse med skolen, sier Ayoub.

Artikkelen fortsetter under innlegget.

Leverte Janet på skolen nå, og der la jeg en lapp i hylla hennes til læreren hvor det står at hun SKAL gå i kirka i dag....

Posted by Laial Janet Ayoub on 16. desember 2015


- Blir ikke mindre muslim

- Jeg vet ikke hvor lenge kvinnen har vært her for jeg kjenner henne ikke. Men ut ifra måten hun snakket på, hørtes det ut som hun ikke har vært i Norge så lenge. Det er ofte de som ikke har vært her så lenge som har slike holdninger.

Etter episoden spurte datteren Janet (6) moren om muslimer ikke kan gå i kirken.

- Jeg svarte henne at selvfølgelig kan du det. Og at klassen hennes også har besøkt en moske. Det er viktig at hun skjønner at vi må lære mer om hverandre, akseptere og tolerere hverandre. Barna er Norges fremtid.

- Hun blir oppdratt som muslim hjemme, men hun skal lære om andre religioner. Hun blir ikke mindre muslim av det, sier Laial Ayoub til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere