*Nettavisen* Nyheter.

- De bandt meg fast

Foto: Scanpix (Jerome Delay)

En libyisk kvinne sa at Gaddafis menn voldtok, slo og urinerte på henne til utenlandske journalister. Så ble hun pågrepet.

26.03.11 20:02

Kvinnen stormet inn på hotellet Rixos i Tripoli, og fortalte journalistene der at hun blant annet hadde blitt voldtatt og slått av medlemmer av regjeringsstyrkene i Libya.

En time senere ble hun ført ut med tvang, skriver The Times.

- Jeg ble bundet fast og de gjorde fra seg på meg, skal hun blant annet ha sagt.

- Blir fengslet umiddelbart
Journalistene på hotellet er gjester av Muammar Gaddafi. Ifølge avisen var sikkerhetsstyrker ikledt hotelluniformer, og grep inn fysisk for å dempe situasjonen som oppsto.

Kvinnen fortalte at hun var fra opprørsbyen Benghazi, og hadde blitt stoppet av Gaddafis milits i utkanten av byen. Der hevder hun å ha blitt holdt i to dager før hun klarte å rømme.

Til pressen på hotellet sa hun at «Gaddafis menn» hadde påført henne flere skader.

Hun viste deretter frem arr og blåmerker.

- Jeg er ikke redd for noe. Jeg blir fengslet umiddelbart etter dette, sa hun.

Mener hun er mentalt syk
Etter å ha blitt hentet ut av hotellet ble hun plassert i en bil og kjørt vekk. Utenriksministeren i Libya, Khalid Kaim, uttalte at hun ville bli behandlet i henhold til landets lovverk.

En talsperson for regjeringen sa at hun fremsto som alkoholisert og mentalt syk, skriver The Telegraph.

De hevder at voldtekten ikke har blitt utført av militæret og at kvinnen har psykiske problemer.

Ifølge The Times var hun iført kappe og tøfler da hun løp inn på hotellet, og ba spesielt om å få snakke med nyhetstjenesten Reuters.

- Det er ikke mediedekning utenfor her, skal hun på ett tidspunkt ha skreket.

Da journalistene forsøkte å forsvare henne ble også de truet av sikkerhetsstyrkene. Forholdet mellom journalistene og myndighetene skal nå være svært anspent.

Tok tilbake oljeby
I resten av Libya fortsetter kampene mellom regjeringsstyrkene og opprørerne. Lørdag tok opprørere tilbake kontrollen over oljebyen Ajdabiya, og feiret blant artillerirester og ødelagte tanks. Det skriver BBC.

Byen har blitt styrt av Gaddafis styrker i seks dager. Opposisjonen hadde tatt Ajdabiya i utgangspunktet, men ble møtt av et motoffensiv fra regjeringsstyrkene tidligere denne måneden.

- Medlemmer av opposisjonen forteller meg at det kan være flere av Gaddafis støttespillere igjen her, og at snikskyttere kan oppholde seg på takene. Vi blir bedt om å være forsiktige, forteller journalisten James Bays til Al Jazeera.

Han forteller også at overtakelsen feires i gatene lørdag formiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.