RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Norman Grindley The Jamaica Gleaner (Ap)

- De brenner menneskelik

Sist oppdatert:
Innbyggerne sier at jakten på narkobaronen Christopher Coke har krevd flere uskyldige menneskeliv.

Innbyggerne i slumområdet Tivoli Gardens i Kingston, der etterlyste Christopher Coke trolig holder seg skjult, anklager regjeringssoldatene for å drepe uskyldige mennesker i jakten på den antatte narkobaronen.

I tillegg beskyldes regjeringssoldatene for å brenne likene, skriver The Times.

Urolighetene på Jamaica startet i forrige uke da statsminister Bruce Golding kunngjorde at Coke vil bli utlevert til USA. Amerikanerne ønsker å straffefølge Coke for narkotikavirksomhet og våpensmugling.

Jamaicanske myndigheter hevder imidlertid at de fleste som er blitt drept i jakten på Coke, er væpnede menn som forsøker å holde politiet ute av slumområdet, og hindre pågripelsen av narkobaronen.

Ifølge sykehuskilder har om lag 60 personer blitt drept etter at myndighetene iverksatte den omfattende offensiven tidligere i uken. Tusenvis av politimenn og soldater har jaktet på Coke den siste uken, men så langt har de ikke lyktes med å pågripe ham.

Myndighetene kan ikke utelukke at han har rømt landet, melder Sky News.

Innesperret i slumområdet
Annette Marshall er en av innbyggerne som har vært innesperret i slumområdet siden søndag. Hun sier at politi og regjeringsstyrker skyter vilkårlig på folk, og avfyrer rakettdrevne granater inn i Tivoli Gardens.

- De kom inn søndag og begynte å skyte vilt rundt omkring, sier hun på telefon til The Times.

- De skjøt mot vinduet mitt og kastet bomber og blåste ut vinduet mitt, sier Marshall.

Videre forteller Marshall at uskyldige blir drept i sammenstøtene. Dette blir også sagt av andre innbyggere i slumområdet, ifølge avisen.

- Skutt og brent
Ifølge Marshall blir unge menn dratt ut av hjemmene sine, skutt og deretter brent.

- De skjøt dem i hodet, og kastet dem på et bål og tente på. Bålene er laget av bildekk. Det er det de bruker. De brenner menneskene, sier hun.

Hun aner ikke hvor mange som angivelig er blitt utsatt for denne behandlingen.

Statsminister Bruce Golding, som også representerer Tivoli Gardens i parlamentet, har bedt statsadvokaten om å dra til slumområdet for å granske påstandene.

Statsadvokat Earl Witter har så langt ikke funnet noe bevis som underbygger påstanden.

Robin Hood-status
Coke har ifølge flere eksperter en slags Robin Hood-status i slumområdet fordi han bistår innbyggerne med økonomisk hjelp. Dette er trolig grunnen til at nabolaget har mobilisert mot politiet, i frykt for at hjelpen forsvinner dersom Coke blir pågrepet.

500 mennesker er til nå blitt arrestert i den massive offensiven. Likevel har ikke politiet maktet å pågripe mannen de er ute etter. De ønsker heller ikke å kommentere hvorvidt de har hatt kontakt med ham, eller om de har en anelse av hvor han eventuelt kan befinne seg.

- Av ulike grunner så ønsker vi ikke å kommentere dette, sa talsmann for politiet Karl Angell under en pressekonferanse onsdag, skriver The New York Times.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere