*Nettavisen* Nyheter.

- De bryter mine barns rettigheter

Foto: Hansen, Alf Ove (SCANPIX)

Nokas-raner Johnny Thendrup (45) mener Ullersmo fengsel bryter barnas rettigheter ved å nekte han permisjon.

15.07.10 07:29

- Hver gang sønnen min kommer på besøk, lurer han på når vi skal på fisketur. Det er klart at det er frustrerende å ikke kunne svare på det spørsmålet etter å ha sittet inne i nesten seks år, sier Johnny Thendrup til Rogalands Avis.

Tidligere i dag kunne Rogalands Avis fortelle at Thendrup har skrevet en skarp klage til Sivilombudsmannen om sine soningsforhold.

For mens noen av Nokas-ranerne får jevnlige permisjoner og deltar på åpne idrettsarrangement, har de andre knapt satt sin fot utenfor fengselsmurene siden de ble pågrepet av politiet for seks år siden.

I dagens Rogalands Avis står drapsmannen til politiførstebetjent Arne Sigve Klungland fram. Kjell A. Schumann mener at han og andre Nokas-ranere forskjellsbehandles grovt i fengselet.

Vanskelige familieforhold
- Jeg får besøk av familien i fengselet i en mengde som tilsvarer to til fire døgns normalt familiesamvær for frie folk. Alle som har familie forstår at det ikke er helt lett å lage et godt familieforhold på slike premisser, sier Thendrup.

Han soner dommen på 13 års fengsel på Ullersmo fengsel. Fengselsdirektør Tom Enger ønsket ikke å kommentere denne konkrete saken overfor Rogalands Avis, men på generelt grunnlag sier han at det er feil å sammenligne soningsforholdene mellom ulike fanger.

- Når man ikke har det fulle og hele bildet kan selvsagt ting framstå urettferdig, sier han.

- Strengt på lukket avdeling
- Jeg er redd avstanden mellom meg og barna blir så stor at de ikke vil kjenne meg igjen, sier Thendrup.

Han tar mesterutdanning som rørlegger i fengselet, og sier at skolen er et av høydepunktene for de innsatte i fengselet.

- Det er det eneste som holder oss oppe. Det er ikke så mye å ta seg til her inne. Skolen er det eneste avbrekket, sier han.

Les flere nyhetssaker fra Rogalands Avis her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.