RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De døde med et smil om munnen

(Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
Det sier Tirils pappa etter dødsulykken ved Bjørkelangen.

AULI (rb.no): - Det var bare en ulykke Tiril var på feil sted til feil tid, sier Bølge, som natt til søndag mistet datteren etter at hun og venninnen Sara Christiane Holmedahl Sandsmark ble påkjørt av en bil mens de kjørte ponni og vogn langs riksvei 229 fire kilometer sør for Bjørkelangen.

- Storkoste seg da det skjedde
- Vi tar dette kjempehardt, men vi har masse familie og venner rundt oss som støtter oss, forteller Bølge.

Familien holder seg oppe ved å tenke på at Tiril var i sitt rette element der hun satt bak hesten, da ulykken skjedde.

- Både Tiril og Sara hadde smil om munnen og storkoste seg da det skjedde. De merket ingenting da ulykken skjedde, et smell og så var det borte. Det holder oss oppe, forteller faren til rb.no.

- Hun fortjente å leve videre
Han beskriver Tiril som en livsglad jente.

- Hun var veldig omgjengelig og omsorgsfull. Du vil nesten ikke tro det... Hun fortjente å leve videre, sier Bølge.

Når Tiril begraves torsdag 23. januar, blir det i Blaker kirke. Deres egen, Auli kirke, blir for liten.

- Men jordfestelsen blir ved Auli kirke, forteller faren.

Sjåføren kan ha prøvd å svinge unna

Det er mest skader på høyre side av bilen som kjørte på de to jentene i Bjørkelangen i Akershus. Det kan tyde på at sjåføren har prøvd å kjøre forbi eller svinge unna.

Det sier den erfarne tekniske etterforskeren Tore Per Bakken, som i mange år jobbet i Kripos, til VG.

Bakken driver nå eget firma. Han viser til at ulykken i Bjørkelangen skjedde på en relativt oversiktlig strekning, midt på dagen, og at det åpner for en rekke spørsmål.

– Det er på mange måter en merkelig sak, sier han.

Mangler oversikt

Politiet manglet mandag en klar oversikt over foranledningen til ulykken og forstår ikke foreløpig hvorfor tragedien skjedde.

– Det er et veldig spesielt tilfelle, så vi lurer fælt på hva som har skjedd, sier Svein Engen, lensmann i Aurskog-Høland, til VG.

Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) fra Aurskog-Høland og Tiril Alette Huser Bølge (11) fra Nes mistet livet i ulykken lørdag ettermiddag.

Ikke avhørt

Så langt er ikke sjåføren av ulykkesbilen avhørt. Politiet ønsker å snakke med ham fredag, men det er så langt uklart om han er i stand til å gjennomføre et politiavhør.

– Jeg vil snakke med min klient på nytt torsdag kveld eller fredag. Jeg vet ennå ikke om vi kan få til et avhør med ham fredag, sa forsvareren hans, advokat Gunhild Lærum, til NTB sent mandag kveld.

Mannen er selv hjemmehørende i Bjørkelangen og kjente til de to jentene som døde, men ikke nært, ifølge forsvareren.

– Han har det helt forferdelig. Han husker lite av hva som skjedde, og har bare kommet med noen opplysninger til politiet på stedet, men da var han i sjokk. Han er ikke i stand til å gi noen formell forklaring om hendelsesforløpet i den tilstanden han er i nå, uttalte Lærum.

Åpne kirker

Kirker både på Bjørkelangen og i Nes åpnet dørene mandag kveld for dem som ville minnes de to jentene som mistet livet i ulykken.

Tidligere på dagen ble det holdt minnestunder for den eldste jenta på Bjørkelangen skole og for den yngste jenta på Framtun skole i Nes.

– Vi må bare ta tiden til hjelp, sa Framtun-rektor Anne Sverdrup.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere