RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De elsker hverandre fortsatt

Foto: Chris Ison (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Læreren (30) rømte til Frankrike med Jenta (15). Torsdag falt dommen.

Torsdag falt dommen i saken mot den engelske læreren Jeremy Forrest (30), som innledet et forhold til sin elev da hun var 14 år.

Året etter rømte de to sammen til Frankrike, men det tok ikke lang tid før de ble gjenkjent fra alle avisforsidene og fanget opp av overvåkningskameraer.

Jeremy ble arrestert og stilt for retten i Storbritannia.

- Datteren jeg kjente, er død
Juryen fant den tidligere læreren skyldig på alle punkter, og dømte ham til fem og et halvt år i fengsel for sex med en mindreårig og bortføring. Han ble også fratatt retten til å jobbe med barn, resten av livet.

Jenta, som i dag er 16 år, har ikke lenger kontakt med familien sin. Hun har støttet Jeremy hele veien, og hevder at hun vil vente på ham til de slipper ut.

I en uttalelse til media, forteller moren at saken har ødelagt hennes forhold til datteren.

- Datteren jeg kjente, er død. Vårt forhold kommer aldri til å bli det samme igjen. Hun fokuserer alt sinne mot meg, noe hun har vist i retten. Hun tror ikke at hun kan stole på meg lenger, og hun har flyttet vekk fra oss, sier hun i uttalelsen.

- Forholdet er ikke slutt
Etter at dommen var falt, mimet han ordene «jeg elsker deg» til jenta, som satt på tilhørerbenken. Hun gråt og mimet tilbake: «Jeg elsker deg også. Jeg er lei for det».

En kilde nær familien til den dømte læreren, sier til Daily Mail at forholdet deres ikke er slutt.

- De elsker hverandre fortsatt. Forholdet har overlevd hans arrest og rettssaken og alt annet. Når han løslates har han planer om å dra rett til henne og starte forholdet på nytt. Familien hans vil støtte ham uansett hva han bestemmer seg for, sier kilden.

Ironi
Jenta har også gitt uttrykk for det samme. I en rekke meldinger på nettet har hun skrevet at hun savner kjæresten og at hun gledet seg til å se ham igjen i rettssalen.

Da hun fylte 16 år forrige måned, la hun ut følgende beskjed.

- Innser at 16 føles akkurat det samme som 15. Å, ironien.

16 år er den seksuelle lavalderen i Storbritannia.

Utenfor rettsbygningen hadde det samlet seg et hav av journalister og fotografer da dommen falt torsdag ettermiddag.

Saken fikk stor oppmerksomhet i medier over hele verden da man fikk se overvåkningsbilder av paret hånd i hånd i Frankrike, og omstendighetene rundt det uvanlige kjæresteparet ble rullet opp av avisene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere