RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De er onde og slemme!

Foto: Neil Hammerschlag (AP)
Sist oppdatert:
Nå samles haioffere i Washington. Gjett hvorfor.

Da Chuck Anderson (54) ble angrepet av en oksehai i Mexico-gulfen var det bare tilfeldigheter som gjorde at han overlevde.

Haien angrep fra dypet og rev av den ene armen til Anderson. På den andre glefset den av fire fingre og rev opp en flenge i magen hans.

Etter det har Anderson hatt sterke meninger om hai.

- De er onde og de er slemme, men jeg har ingen rett til å være sint på haien.

Angrepet gjorde ham til en brennende forkjemper for havets store rovdyr.

Samles i innlandet
Nå har Anderson og en rekke andre amerikanske haioffer samlet seg i innlandsbyen Washington. Treffet er det største haioffertreffet i historien, og målet er å lobbyere for haiens rettigheter hos myndighetene.

De er redd for at haien skal utryddes, blant annet på grunn av overfiske.

Fatalisme
Både Anderson og marinbiologen Mike deGruy, en annen av forkjemperne som har vært millimeter fra å bli haimat, forteller om stort blodtap men overraskende lite smerte i det bittet traff dem.

DeGruy måtte svømme i 25 minutter etter å ha blitt bitt før han var i sikkerhet. Under hele denne tiden svømte han rolig avgårde mens han vurderte hvor det neste angrepet kom til å ramme ham.

- Hadde jeg begynt å tenke på at jeg kunne overleve ville jeg fått panikk, og til dags dato forstår jeg ikke hvorfor jeg ikke ble spist. Jeg må smake skikkelig vondt, sier DeGruy til Washington Post.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere