*Nettavisen* Nyheter.

- De farligste IS-lederne er fra Skandinavia

VOLD: Den islamske staten (IS) har ved flere anledninger vist at de er villige til å bruk ekstreme virkemidler og drapsmetoder. Her fra det som angivelig viser halshoggingen av en kurdisk mann i Irak. Foto: Skjermdump (LiveLeak)

Syrias president Bashar al-Assad advarer mot å tro IS-terroren ikke er global.


I et intervju med svenske Expressen, advarer Syrias president Bashar al-Assad mot terrorhatet mot Europa. Assad mener de farligste IS-lederne i Midtøsten er fra Skandinavia.

I intervjuet roser samtidig Assad Sverige for å ha tatt imot titusenvis av syriske flyktninger, men at Sverige og resten av Skandinavia er godt representert i det presidenten kaller de «eksterne kreftene» som påvirker uroen i landet.

– Å se på konflikten i Syria som en konflikt mellom syriske parter, er verken realistisk eller objektivt. Terrorismen er global. En bør være klar over at de farligste lederne i Den islamske staten (IS) i vår region er skandinaver, sier Assad.

LES også: - Langt flere reiser fra Norge for å kjempe for IS

Klikk på bildet for å forstørre.

MOT IS: Syrias president Basher Al-Assad. Foto: (AFP/SCANPIX)

Presidenten påstår han har informasjon om svenskenes kobling til den beryktede terrorgruppen, men sier samtidig at det ikke er kontakt mellom de to landenes sikkerhetstjenester.

Krigen i Syria har herjet siden 2011. Nylig har Syrian Observatory for Human Rights anslått at over 200.000 mennesker har mistet livet underveis.

LES også: - Et helvete på jord og en skamplett for verdenssamfunnet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.