RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De farligste IS-lederne er fra Skandinavia

VOLD: Den islamske staten (IS) har ved flere anledninger vist at de er villige til å bruk ekstreme virkemidler og drapsmetoder. Her fra det som angivelig viser halshoggingen av en kurdisk mann i Irak.
VOLD: Den islamske staten (IS) har ved flere anledninger vist at de er villige til å bruk ekstreme virkemidler og drapsmetoder. Her fra det som angivelig viser halshoggingen av en kurdisk mann i Irak. Foto: Skjermdump (LiveLeak)
Syrias president Bashar al-Assad advarer mot å tro IS-terroren ikke er global.


I et intervju med svenske Expressen, advarer Syrias president Bashar al-Assad mot terrorhatet mot Europa. Assad mener de farligste IS-lederne i Midtøsten er fra Skandinavia.

I intervjuet roser samtidig Assad Sverige for å ha tatt imot titusenvis av syriske flyktninger, men at Sverige og resten av Skandinavia er godt representert i det presidenten kaller de «eksterne kreftene» som påvirker uroen i landet.

– Å se på konflikten i Syria som en konflikt mellom syriske parter, er verken realistisk eller objektivt. Terrorismen er global. En bør være klar over at de farligste lederne i Den islamske staten (IS) i vår region er skandinaver, sier Assad.

LES også: - Langt flere reiser fra Norge for å kjempe for IS

MOT IS: Syrias president Basher Al-Assad.

Presidenten påstår han har informasjon om svenskenes kobling til den beryktede terrorgruppen, men sier samtidig at det ikke er kontakt mellom de to landenes sikkerhetstjenester.

Krigen i Syria har herjet siden 2011. Nylig har Syrian Observatory for Human Rights anslått at over 200.000 mennesker har mistet livet underveis.

LES også:  - Et helvete på jord og en skamplett for verdenssamfunnet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere