Gå til sidens hovedinnhold

- De hadde oppskrift på sexsalg

Politiet fant «oppskriften» lagret på mobiltelefonen til menneskehandelsiktet.

(iBergen.no) Onsdag ble de to albanske fetrene på 23 og 24 år varetektsfengslet for fire nye uker i Bergen tingrett.

Tatt for menneskehandel
I slutten av september ble de to pågrepet av politiet og siktet for å være i besittelse av falske pass. Mens de satt i varetekt ble to 35-åringer tatt for å ha tvunget en 19 år gammel albansk kvinne til å selge sex for dem i Bergen.

Under etterforskningen oppdaget politiet en tilknytning mellom kvinnen og fetrene som satt fengslet for falske pass. Dermed ble mistanken vekket om at de fire albanske mennene samarbeidet om menneskehandel.

Fant oppskrift
Ifølge politiet ble den fattige kvinnen først fraktet til Oslo av 23-åringen. Der møtte de fetteren hans som fulgte henne til Ålesund og senere Bergen der hun skal ha blitt tvunget ut i gateprostitusjon.

Men både kvinnen selv og de to fetrene avviste politiets teorier om sexhandel. Alle tre hevdet å ha hederlige hensikter med å komme til Bergen, men politiet betvilte forklaringene sterkt da fant en tvilsom oppskrift på 24-åringens mobiltelefon.

«Siktede (...) er eier av telefon inneholdende oppskrift på hvorledes en selger seksuelle tjenester på norsk.» skriver Bergen tingrett i den ferske fengslingskjennelsen.

Forlenget fengsling
Stedfortredende aktor i saken, Liv Mette Karlsen, vil ikke utdype innholdet i denne oppskriften.

- Jeg kan bekrefte at det finnes en slik oppskrift, men vil ikke kommentere dette ytterligere, sier hun til iBergen.no.

Heller ikke 24-åringens forsvarer, Kaj Wigum, ønker å uttale seg.

- Nei, ikke denne gangen, sier han.

Begge fetrene fikk forlenget oppholdet sitt i varetekt. Der sitter også den ene 35-åringen, mens den andre ble løslatt for få uker siden.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto