*Nettavisen* Nyheter.

- De har ikke gjort noe for meg

Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)

Sylvi Listhaug (Frp) mener menn og kvinner i Norge er «nok likestilt». Og at sosialistene har kidnappet kvinnesaken.

08.03.10 13:01

- Vi blir aldri like, nå må venstresiden akseptere de biologiske forskjellene, sier Frp-byråd Sylvi Listhaug (32) til Nettavisen.

NETT PÅ SAK: Løft blikket, feminister!

- Velg selv!
- Hva er ditt budskap til alle kvinner på 8. mars?

- Gjør det som føles rett for deg! Det fins ingen fasit på ditt liv, sier Listhaug til Nettavisen.

- Vi tror på valgfrihet, og mener en hjemmeværende kvinne har like stor verdi som en yrkesaktiv. Vi mener kvinner og menn skal stå fritt til å søke sin egen lykke, så lenge vi har like rettigheter, mener Listhaug.

- Gro ble ikke kvotert
- Hva tenker du om din egen suksess?

- Mens mange blir uglesett av de jeg kaller rødstrømpene, Jeg har meg selv å takke, har gått for egen maskin, stått på - og ofret mye, sier Listhaug til Nettavisen.

- Men er det ingen i historien du kan takke for å ha lykkes?

- Det er klart det har vært pionérer. Ta Gro, hun er jo kjempedyktig og ble Norges første kvinnelige statsminister. Det skyldtes ikke at hun ble kvotert, sier Listhaug.

- Jeg passer inn hos rødstrømpene
Hun mener venstresiden er for opptatt av å «digge seg selv»:

- Det som teller, er å komme seg opp og frem, få full lønn og like pensjonsrettigheter - samle på gods og gull, og neglisjere de som ønsker å være hjemme med små barn. De blir uglesett av rødstrømpene, sier hun.

- Men jeg, har jo gjort det motsatte: Delt permisjonen med min mann og jobber som toppolitiker, så jeg passer inn i deres drøm, ler hun.

- Sosialistisk prosjekt
Hun mener de gamle kvinne- og likestillingsforkjemperne har seilt under falsk flagg.

Listhaug beskylder kvinnekampen for å være et «sosialistisk prosjekt».

- Det viktigste for meg er at menn og kvinner har like muligheter og rettigheter, gjentar Listhaug.

- Hva med likelønn?

- Kvinner velger andre typer yrker og ofte å jobbe deltid, da blir jo lønnen deretter, svarer hun.

- Biologiske forskjeller
- Er kvinner og menn nok likestilt, spurte programlederen.

- Jeg mener vi har like muligheter Jeg mener det er like greit for meg at noen kvinner vil være hjemme og at andre vil klatre helt til topps.

«Venstresiden har kidnappet kvinnesaken, dyppet den i sin likhetsideologi, rullet den inn i en offertankegang og presenterer nå resultatet som en vitenskapelig sannhet. Basert på sosialismens overordnede mål om at vi alle skal være like, klarer ikke kvinnebevegelsen å akseptere verken grunnleggende biologiske eller kulturelle forskjeller mellom kjønnene», skriver Listhaug.

- Dette kom tydelig frem i NRK-programmet «Hjernevask», mener Listhaug, som har vært byråd for velferd og sosiale tjenester i Oslo i mer enn fire år.

- Hvordan skal du selv markere dagen?

- Jeg skal holde en tale for de kvinnelig ansatte på Rådhuset, det er vel det, sier hun til Nettavisen.

- Ikke gjort noe for meg
«Den norske kvinnebevegelsen er et politisk prosjekt god plantet på venstresiden. Det er på tide at de er ærlige om dette og slutter å hevde at de taler på vegne av alle kvinner», skriver Sylvi Listhaug i en kronikk i Dagsavisen mandag.

- «I owe nothing to Womens Liberation», sa engang Margaret Thatcher, tidligere statsminister i Storbritannia. Jeg er enig, sier den 32 år gamle Frp-politikeren.

I kronikken går hun hardt ut:

«Kvinnebevegelsen har ikke gjort noen ting for meg. Snarere tvert imot. Kvinnebevegelsen forstår ikke slike som meg; kvinner som mener at vi kan nå akkurat dit vi vil med hardt arbeid, som tilhører den politiske høyresiden, og til og med Fremskrittspartiet. Vi passer liksom ikke inn i bildet kvinnebevegelsen har skapt av kvinnen. Vi ønsker ikke og trenger ikke kvotering. Vi liker ikke, og kler ikke offerrollen», skriver hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.