RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BRYLLUP NESTE ÅR: Victoria og Daniel får en lang forlovelse.
BRYLLUP NESTE ÅR: Victoria og Daniel får en lang forlovelse. (Scanpix)

- De kan betale bryllupet selv

Sist oppdatert:
Svenskene raser mot statsfinansiert bryllup for Victoria og Daniel.

(SIDE2): Det svenske folket forener krefter for å vise sin avsky mot et statsfinansiert kongelig bryllup når Kronprinsesse Victoria skal gifte seg med sin Daniel Westling.

Over 80% er negative
Den endelige avgjørelsen er ennå ikke tatt, men dersom Aftonbladets lesere og de mange svenske Facebook-brukerne får det som de vil, må kongefamilien betale gildet selv.

Over 80% av avisens lesere stemte imot da de ble spurt om regjeringen burde bidra økonomisk til bryllupet, og Facebook-gruppen «Vägra betala Victorias bröllop» har vokst fra 3500 til 25 000 medlemmer på bare en uke.

I sterk kontrast har gruppen med svensker som vil at skattebetalerne skal bidra til bryllupspotten 117 medlemmer...

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- De kan betale bryllupet selv
- At det skal finnes en familie som er over alle andre familier, som vi skal gi penger til er helt absurd, skriver et av medlemmene i den største gruppen.

- De kan betale bryllupet selv, det var ingen som betalte for mitt, skriver en annen.

Andre påpeker, naturlig nok, at statens penger bør gå til viktigere formål i disse finanskrise-tider.

- Kongehuset bør klippe seg og få seg en ordentlig jobb. Sosialbidraget må ta slutt, skriver en sint Facebook-debattant.

Ber om penger
Aftonbladet kan likevel avsløre at det svenske kongehuset har bedt regjeringen om penger til å finansiere Kronprinsessebryllupet, og reaksjonene fra avisens lesere har ikke latt vente på seg.

- Kongen har hatt mange år på seg til å planlegge dette økonomisk sett. Det hadde vært en bra gave fra Kongen til resten av folket (for en gangs skyld) om han betalte sine barns bryllup, skriver en.

- La de betale dette selv. Sverige trenger hver eneste krone til å ta seg ut av krisen, ikke til å støtte kongehuset, skriver en annen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere