RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De kommer fra et hardt miljø

Foto: Kai-Inge Melkeraaen (Haugesunds Avis)
Sist oppdatert:
Søsteren til den siktede 47-åringen sier til BA at hun og den siktede 36-åringen kjenner hverandre og at de kommer fra et hardt miljø.

(ba.no): - Jeg har snakket lite med søsteren min de siste månedene. Jeg har forsøkt å ha kontakt med henne, men man gir jo litt opp, sier hun til BA.

Torsdag fulgte også hun nyhetene om at en mann (65) var funnet drept hjemme hos seg selv i Kvinnherad.

- Jeg gjør meg jo mange tanker om hva som kan ha skjedd, sier hun til BA .

Søsteren til den siktede 47 år gamle kvinnen sier hun ikke vet hvordan forholdet mellom henne og den 36 år gamle medsiktede kvinnen er.

- Det er et hardt miljø, som jeg egentlig ikke kjenner så mye til, sier hun til BA.

Mann i 60 årene funnet drept.

Dømt før
Politiet jobber med vitnene som har sett kvinnene nær drapsstedet.

BA har snakket med en rekke personer rundt den siktede 47-åringen, som tidligere blant annet er dømt for å ha forgiftet en helsearbeider med metamfetamin i 2010. Etter det BA kjenner til skal kvinnen ha vært observert ved den avdøde 65-åringens hus i dagene før drapsalarmen gikk.

- Vi har foretatt en rekke vitneavhør i dag, sa lensmann Jan Fosse i Kvinnherad til BA torsdag ettermiddag.

- Hva slags vitner er det snakk om?

- Det er personer som har gjort observasjoner de siste døgnene.

- Har de observert de to siktede kvinnene i nærheten av åstedet?

- Det er jo nærliggende å anta at det er den slags observasjoner vi jobber med, sier Fosse.

Den siktede 47-åringen og den medsiktede 36-åringen kommer fra samme bygd, men flere BA har vært i kontakt med i deres omgangskretser sier at de ikke har hatt et tett forhold.

47-åringen preget, men ikke avhørt ennå
Sent torsdag kveld bekreftet den siktede 47 år gamle kvinnens forsvarer, Odd Arild Helland, til BA at hun ennå ikke har blitt avhørt.

- Hun skal avhøres i morgen tidlig, sier Helland til BA.

Han beskriver sin klient som preget.

- Hun har ikke tatt stilling til om hun erkjenner straffskyld nå. Men hun skjønner alvoret og er innstilt på å samarbeide med politiet, opplyser forsvareren.

36-åringen avhørt torsdag
Den siktede 36 år gamle kvinnen har sittet i avhør torsdag. Hun har også hatt lange samtaler med sin forsvarer, Frode Skogvold.

- Hun har det ikke spesielt godt. Min klient har gitt sin versjon av hva som har skjedd de siste dagene i samtaler med politiet. Vi fortsetter i morgen, sier Skogvold til BA.

Han sier hun har fortalt at hun har bedrevet helt dagligdagse ting.

- Betyr det at hun stiller seg uforstående til siktelsen?

- Min klient har oversikt over hva det går i, hun tenker klart og forklarer seg skikkelig.

- Hvordan stiller hun seg til skyldspørsmålet?

- Det har ikke vært oppe i dag, sier Skogvold til BA.

- Tilsto til politiet
Ifølge kilder VG har snakket med skal den siktede 36-åringen har blitt stoppet i en bil fra Kvinnherad Taxi onsdag, noen timer før politiet fant den drepte 65-åringen i hjemmet sitt i Sandvoll. 36-åringen skal ha vært kraftig beruset. Hun skal ha fortalt politifolkene på stedet om en blodig og død mann, uten at politiet oppfattet hva hun sa, skriver avisen. Taxisjåføren som skal ha kjørt den siktede kvinnen, regnes som et sentralt vitne. Han skal ha vært inne til flere avhør hos politiet torsdag.

- Disse opplysningene har de ikke fra meg. De kjenner ikke jeg til. Jeg leste dette ført i nettavisen deres, sier kvinnens forsvarer til BA.

Heller ikke politiet vil kommentere opplysningene.

Vi får ta dette på neste pressekonferanse, sier politiførstebetjent Carl-Petter Leganger i Hordaland politidistrikt til VG.

Denne finner sted klokken 1100 fredag.

Drikkelag
Opplysninger som har fremkommet i løpet av torsdagen fra flere kilder BA har snakket med, tyder det meste på at det har vært et drikkelag hjemme hos den 65 år gamle avdøde mannen.

Ingen av de to siktede kvinnene er ukjente med rus. Venner av 47-åringen beskriver henne som en person som har slitt med livet. Etter det BA kjenner til er det hun som skal ha tatt med 36-åringen på fest til avdøde.

BA har også snakket med venner av den 36 år gamle kvinnen som er siktet i saken. De forteller at hun har slitt med rus og vært i «feil» miljø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere