Gå til sidens hovedinnhold

- De kunne bare tatt kjøkkenkniven

Mens Michaele Salahi og mannen prøver å tjene penger på stuntet, spekuleres det i hvor lett de kunne drept Barack Obama.

Amerikansk sikkerhetstjeneste er fortsatt i sjokk etter at ekteparet Michaele og Tareq Salahi klarte å snike seg inn på en middag i Det hvite hus forrige uke. De fikk til og med håndhilse på president Barack Obama, og det helt uten invitasjon.

Blant de som er svært kritiske er det republikanske kongressmedlemmet Peter T. King, som sitter i komiteen for innenlands sikkerhet i Representantenes hus.

- Det faktum at de kom gjennom magnometeret er ikke viktig. De kunne hatt med seg miltbrannbakterier. De kunne tatt en kjøkkenkniv fra bordet. Neste gang blir det mye verre enn et reality show, sier Peter T. King til New York Times.

- Det er åpenbart at noen tabbet seg ut her. Vi snakker om presidenten i USA, visepresidenten og en mektig verdensleder, statsministeren i India, tordner King videre. Festen ble holdt til ære for Indias statsminister Manmohan Singh som var på besøk i Washington sist uke.

Les saken: Snek seg inn på Obama-fest

Avhørt
Michaele og Tareq Salahi ble i helgen avhørt av den amerikanske etterretningstjenesten, men ingenting om hva som kom fram i avhørene er lekket ut i amerikanske medier. Paret risikerer også å bli straffet.

- Det må gjøres flere avhør først, sier en tjenestemann for etterretningen til New York Times.

De hemmelige tjenestene går også gjennom sine rutiner, for å finne ut hvordan en slik bommert kunne skje.

Mer enn 300 gjester deltok, blant dem regjeringsmedlemmer, diplomater og celebriteter fra Hollwood. Middagen ble holdt til ære for Indias statsminister Manmohan Sing, som besøkte USA denne uken.

Regnet får skylda
En mulig forklaring er at vaktene utenfor Det hvite hus ble overbevist av parets gode manerer, og ikke ønsket å oppholde den pent kledde køen fordi det regnet.

Paret, som to timer etter festen la ut bilder på sin Facebook-side, prøver nå angivelig å tjener penger på stuntet. De skal ha trukket seg fra et ubetalt intervju hos CNNs Larry King, og shopper nå rundt hos amerikanske tv-kaneler for å se hvem som vil betale mest for et eksklusivt intervju.

Angivelig skal de krever over 100.000 dollar for et intervju.

Avviser intervju-shopping
En talsmann for paret avviser imidlertid at de ønsker å gjøre penger på det.

- Ryktene og påstandene om at vi krever penger for intervjuer her helt feilaktige, sier Mahogany Jones til NY Daily News på parets vegne.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser