*Nettavisen* Nyheter.

- De sikter til utroskap

Foto: Scanpix Sverige/Se og Hør faksimile

Ari Behn mener at Se og Hørs forside spekulerer i om han er utro.

22.01.09 17:10

(SIDE2): - Det kan ikke være i tvil om at det er det de sikter til, sier Ari Behn til VG torsdag.

Behn sier videre at oppslaget ikke affiserte noen i familien, og at ingen i familien brydde seg. Torsdag hadde Behn ennå ikke bestemt seg for om han ville forsiden til Se og Hør inn for Pressens faglige utvalg, opplyste hans talskvinne Inez Andersson til Side2.

Etter at Ari Behn var gjest hos Fredrik Skavlan sist fredag, dro han, Skavlan og andre venner ut på byen i Stockholm etter programmet. Besøket hos Skavlan avsluttet en ukelang medierundtur for Behn der han gikk til angrep på kongehuskritiker Carl-Erik Grimstad.

Behn: - Avskyelig
Tirsdag trykket Se og Hør en kritisk leder av sjefredaktør Harald Haave og en reportasje med bilder av Behns vennemøte på insteder på Stureplan. Se og Hørs forside består av Haaves kommentartittel «Hvorfor gjør du dette, Ari?», men er ledsaget av bildene av Ari som klemmer og kysser en blond kvinne på kinnet. Som undertittel står sitatet «Ikke bli sjalu - Märtha!».

Oppslaget kom samme dag som Ari Behns datter, Emma Tallulah, ble døpt og Behn sier til VG at han oppfatter oppslaget som «avskyelig».

LES MER:Ari Behn raser mot Se og Hør

Gunnar Bodahl-Johansen ved Institutt for journalistikk sier at sammenstillingen mellom bildene og tittel utgjør en spekulasjon.

Spekulerer i utroskap
- Forsiden etterlater en undring hos publikum om hva er nå dette? Er det så at Ari har en kvinne i Sverige som er mer enn en venninne? Se og Hør inviterer folk til å spekulere og det er uanstendig og forkastelig, mener Bodahl-Johansen.

Han sier at pressen ikke kan tillate seg slikt.

- Når pressen velger å publisere noe, så skal det være korrekt. Og så er det jo slik at ikke alt som er korrekt, skal publiseres. Man må også spørre seg om det har offentlig interesse, også i de tilfeller det er snakk om en offentlig person, sier han til Side2.

Kommunikasjonsrådgiver Svein Tore Bergestuen i Geelmuyden og Kiese er enig med Bodahl-Johansen i at Se og Hør spekulerer.

- De fleste har vel det inntrykket som programlederne i P4 uttrykte; «Oj, se Ari er utro, det må vi lese om», sier kommunikasjonsrådgiver Svein Tore Bergestuen til Side2. Han sier at forsiden til Se og Hør vekker nysgjerrighet om Ari Behn har gjort noe galt.

Da Ari Behn stilte opp hos Fredrik Skavlan på svensk TV, sa han at han lenge hadde vært i posisjon der det har vært umulig å komme seg ut. Da Fredrik Skavlan spurte ham om han ikke fremdeles var i den posisjonen, svarte Ari «enn så lenge».

- Troverdigheten synker
I etterkant har han forsvart seg med at det var et ironisk svar og avvist at han har tenkt seg ut av kongefamilien.

- Hvis du ikke er presis, så vil de som ønsker det, kaste ved på bålet av spekulasjoner, sa Svein Tore Bergestuen i Geelmuyden og Kiese til seher.no fredag.

- Tirsdagens oppslag viser at jeg har rett, sier han.

I onsdagens VG sier Se og Hørs sjefredaktør Harald Haave at Ari Behn må ta sin del av skylda for Se og Hørs dekning og at han selv har regissert tidspunktet det kom på. Behn klaget også på at oppslaget kom tirsdag, samme dag som Emma Tallulah ble døpt.

- Det er typisk at når Haave forsvarer seg, så snakker han bare om artikkelen og lederen og ikke om forsiden. Det gjør han aldri, sier Bergestuen, som gir Haave rett i at alle parter som er omtalt inne i Se og Hør tirsdag har fått tilsvarsrett i artikkelen.

Bergestuen tror ikke at bladet tjener på denne type oppslag.

- Det hjelper ikke hvor gode artikler du har inne i bladet når forsiden presenteres slik. Troverdigheten synker for hvert slikt oppslag, sier han.

- Ikke stolt presse
Bergestuen sier at han ikke har så mye til overs for det han kaller «det offentlige bajaseriet» til Ari Behn og at han mener utspillene hans ikke var spesielt klokt.

- Men han har jo vist at han har en direktelinje inn i alle redaksjoner. Som nylig tidligere journalist og nå kommunikasjonsrådgiver synes jeg ikke norsk journalistikk har hatt en spesielt stolt uke. Ari har fått alt for lite motstand, og spesielt synlig ble dette på TV, sier han.

Sjefredaktør Harald Haave i Se og Hør hadde ikke mulighet til å komme med en kommentar da Side2 kontaktet ham. Til P4 onsdag kveld sa Haave at han mente forsiden og artikkelen var et godt stykke håndverk fordi mange trengte å få Aris uke i en større kontekst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag