*Nettavisen* Nyheter.

- De slår etter oss med skistavene

Oddvar Fremgaard, områdeleder for Valdres Røde Kors Hjelpekorps, har selv opplevd å bli slått etter av iltre skiløpere. Foto: Ingvar Skattebu (Oppland Arbeiderblad)

Ikke alle er like fornøyde med snøscooterne.

16.04.14 15:47

( Oppland Arbeiderblad) Det skjer stadig vekk at skiløpere slår etter Røde-Kors-mannskaper som er ute på oppdrag med snøscooter.

– Vi hadde et tilfelle her i Valdres helt nylig, forteller områdeleder i Røde Kors, Valdres, Oddvar Fremgaard.

Tar ikke hensyn

– Når vi kjører utrykning og skal ut til en pasient, blir vi slått etter av iltre skiløpere, sier Fremgaard.

Fremgaards sier at skiløpere ikke tar hensyn til at Røde Kors bruker godt merkede scootere og blinkende lys. De bruker Røde Kors-vest og har pasientslede bak.

– De slår etter oss likevel. Vi har til og med opplevd at noen har slått etter oss når vi har pasient på sleden. Det er rimelig spesielt, synes Fremgaard.

Vurderer å anmelde

– Jeg tro delvis det skyldes snøscooterhetsen, som er kommet etter at debatten om snøscooterkjøring i fjellet blusset opp igjen. Men dette har også skjedd lenge før denne debatten kom. Jeg har selv opplevd å få skistaver mot meg når jeg kjører utrykning, selv om dette er noe år siden, sier Fremgaard.

– Vi vurderer å anmelde dette siste tilfellet, der vi også hadde ambulansehelikopter med på aksjonen. Men vi vet ikke helt hvem det var som slo, så vi avventer det hele litt, sier han.

I fylkessammenheng skjer dette hvert eneste år. Et eller flere av våre mannskaper blir slått etter av skiløpere, sier Fremgaard.

I Nettavisens Påske-TVpå mandag snakket vi med Røde Kors:

HTML EMBEDLes flere saker fra Oppland Arbeiderblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag