RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De som har gjort dette, må være i ubalanse

(Privat)
Sist oppdatert:
KrF-leder Knut Arild Hareide reagerer kraftig på at personer har «tapetsert» bussholdeplass med Breivik-propaganda.

Det var seniorrådgiver Jon Håkon Øen ved KrFs stortingsgruppe som på vei til jobb passerte plakatene av massemorderen Anders Behring Breivik.

På de mange opphengte plakatene var det bilde av mannen som tok livet av til sammen 77 personer med påskriften: «Ikke lukk øyne og ører. Les 2083!».

«2083» er navnet på Breiviks såkalte manifest, som ble publisert på internett kort tid før de sjokkerende angrepene mot regjeringskvartalet og Utøya fant sted.

- Jeg var på vei til jobb og passerte bussholdeplassen i Storgata i Oslo da jeg så en rekke plakater klistret på buss-stasjonen. Plakatene var klistret på både stolper og selve skuret. På enkelte av plakatene var bildet av Breivik byttet ut med et Nasjonal Samling-symbol, sier seniorrådgiveren.

Har du sett tilsvarende plakater i Oslo eller andre steder i landet? Kontakt vaktsjef@nettavisen.no

Sprer grusomt budskap
KrF-leder Knut Arild Hareide, som også er medlem av 22. juli-komiteen reagerer kraftig på plakatene som er hengt opp. Han mener personene bak må være i sterk ubalanse.

- Det er et grusomt å løfte opp og spre budskapet til en terrorist på denne måten. Det går mennesker rundt i byen som har fått livet sitt forandret og traumatisert etter 22. juli. At disse kan møte på et slikt budskap er forferdelig, sier Hareide.

Han mener personen(e) åpenbart må være i ubalanse.

- Hele nasjonen har tatt avstand fra de grusomme handlingene Breivik utførte og det han sto for. Jeg tror den eller de som går rundt og henger opp slike plakater er i ubalanse og ikke forstår innholdet i det de henger opp. Den eller de kan ikke forstå rekkevidden av det uhyrlige budskapet Breivik kom, avslutter Hareide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere