RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De sorte har overtatt hele biblioteket

Sist oppdatert:
Frp-medlem vakte reaksjoner da han tok ordet på partiets årsmøte i Tromsø.

TROMSØ (Nordlys): Torsdag kveld ble det holdt års- og nominasjonsmøte i Tromsø Frp. Blant de som tok ordet på talerstolen, var Advald Johansen, en av gründerne bak Tromsø Country Festival og medlem av Frp.

Her uttrykte han bekymring for det han mener er utlendinger som «tar over» biblioteket i Tromsø.

Se video i vinduet over.

- Helt på trynet, helt absurd

- Jeg vil at Fremskrittspartiet skal gripe tak i dette. Dersom du går på biblioteket vi har her, da har spesielt utlendingene - jeg sier det rett ut, de sorte - overtatt hele biblioteket, sier Johansen fra talerstolen.

- Det er 30-40 stykker som går inn der hver dag mellom klokken 10 og 11. Dette gir sitt utslag i at de sitter i mobiltelefonen og skriker himmelhøyt. De eldre får ikke lov eller tid til å lese avisen. Det er helt på trynet, helt absurd. Jeg mener vi må gripe tak i dette, fortsetter han - og sier videre:

- Oppe der de sitter med dataanleggene, det er bare utlendinger der. Det kommer ikke én nordmann til. Jeg kommer med et forslag om at det må gjøres en endring på det.

Nordlys TV sendte årsmøtet direkte, og allerede torsdag kveld kom de første reaksjonene i sosiale medier.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PÅ TALERSTOLEN: Advald Johansen i Tromsø Frp vakte reaksjoner da han tok ordet på partiets årsmøte torsdag kveld.


Vakte reaksjoner i salen

Johansens innlegg vekker tydelige reaksjoner også blant andre deltakere på årsmøtet. Avslutningsvis henvender han seg til salen:

- Du kan gjerne sitte og rynke på øyenbrynene dine, men dette er tilfelle.

Anni Skogman, varaordfører i Tromsø Frp, var selv til stede på møtet. Hun bekrefter overfor Nordlys at Johansens innlegg om innvandrere på biblioteket, vakte reaksjoner.

- Biblioteket er for alle

Selv er hun ikke enig med sin partifelle.

- Tromsø er en internasjonal by og det skal vi ta inn over oss. Biblioteket er for alle, men alle må også ta hensyn til andre, sier Skogman med henvisning til Johansens påstand om at det snakkes høyt i mobiltelefonen «slik at eldre ikke får lov eller tid til å lese avisen».

- Dersom noen forstyrrer andre, så må vi legge til rette for at det skal ta slutt, sier varaordføreren.

- Tar fullstendig avstand

Øyvind Korsberg, stortingsrepresentant for Troms Frp, var også til stede på årsmøtet. I likhet med Skogman, merket han at flere reagerte på Johansens utsagn fra talerstolen.

- Jeg tar fullstendig avstand fra det utspillet. Det jeg derimot er glad for, er at biblioteket er godt brukt og godt besøkt. Det er det viktigste for meg - for det er et godt tilbud til byens befolkning, sier Korsberg til Nordlys.

Artikkelen fortsetter under bildet.

UENIG: Stortingsrepresentant Øyvind Korsberg (Frp) sier at han tar fullstendig avstand fra utspillet fra Advald Johansen. Han er derimot glad for at biblioteket i Tromsø brukes


Nordlys har flere ganger forsøkt å komme i kontakt med Advald Johansen fredag formiddag, uten å lykkes.

Flerkulturelle tiltak

Paul Henrik Kielland, enhetsleder på Tromsø bibliotek, kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen fra Frp-medlemmet.

- Jeg er sterkt uenig i det han sier. Vi har vært opptatt av at biblioteket i Tromsø skal være et sted der alle trives og vi har satset på å ha gjøre en rekke tiltak for det flerkulturelle miljøet. Jeg synes jeg at vi har klart veldig i bra i de vel ni og et halvt årene vi har hatt åpent, sier Kielland til Nordlys.

På generelt grunnlag bekrefter han imidlertid at snakking i mobiltelefonen kan være en utfordring - uavhengig av hudfarge.

- Vi har noen husregler som vi prøver å håndheve. Ellers er det likt på biblioteket som ellers i verden: Vi må prøve å ta hensyn til hverandre, sier Kielland.

Les flere saker hos Nordlys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere